Published On: 24 Maj, 2016

Vaji i kanabisit së shpejti në barnatoret

Vaji i prodhuar nga kanabisi, i cili do të përdoret për mjekim, për herë të parë do të mund të blihet në barnatoret e Maqedonisë në fund të këtij muaji, ndërkaq çmimi i tij ende nuk është caktuar.

Sipas autoriteteve, ky vaj do të shitet vetëm në barnatore dhe do të jepet si bar mjekuese me recetë. Tash për tash dihet se do të jetë prodhim vendor dhe do të jetë më i lirë se kanabisi mjekësor i cili është shitur në tregun e zi.

Nga Agjencia për barna (MALMED) thonë që çmimi së shpejti do të dihet, ndërkaq tani për tani nuk ka të dhëna konkrete. Veçmas, shpjegojnë nga ky institucion se vaji do të ekstraktohet nga bimë të cilat do të importohen nga jashtë. Ende nuk zbulohet se nga cili shtet do të importohet bima, ndërsa jozyrtarisht përmendet Holanda.

 Vaji mjekësor nga kanabisi pritet të jetë në katër koncentrate të ndryshme të cilat ndryshojnë nga masa e THC komponentës aktive për të cilët thuhet se ka veprim mjekues.

Do të jepet si bar me recetë për diagnozat siç janë për: kancer, multipleks sklerozë, aids dhe epilepsi. Se cila kompani do ta marrë këtë vaj ende nuk dihet.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...