Published On: 26 Maj, 2016

UT rekorder me të diplomuar në fushën e mjekësisë në Maqedoni

Sipas të dhënave të Entit të Statistikave të Maqedonisë për numrin e të diplomuarve në 2015, Universiteti i Tetovës mban rekordin me diploma të mjekësisë. Nga 986 të diplomuar në UT, 217 ose 22 për qind janë nga shkencat e mjekësisë. Në këtë pikë UT ka lënë shumë prapa edhe Universitetin “Kirili dhe Metodi” të Shkupit, ku numri i të diplomuarve në mjekësi nuk kalon 5 përqindëshin. Pra, nga gjithsej 3417 të diplomuar në UKM, vetëm 176 janë në Fakultetin e Mjekësisë, shkruan gazeta “Koha” e Shkupit.

Universitetet publike vazhdojnë të mbajnë peshën më të madhe të kualifikimeve me arsim të lartë në Maqedoni, pasi mbi 75 për qind e të diplomuarve në vitin 2015 kanë dalë pikërisht nga universitetet shtetërore. Mirëpo, vështruar në aspektin e fushës së studimeve, jo të gjitha universitetet i kanë orientuar politikat e tyre në të njëjtin drejtim.

Të dhënat e publikuara nga Enti Shtetëror i Statistikave tregojnë se numri më i madh i të diplomuarve brenda Universitetit të Tetovës (UT) janë nga shkencat e mjekësisë edhe atë plot 22 për qind. Pra, nga 986 të diplomuar të UT-së në vitin 2015, 217 kanë marrë diplomat e mjekësisë.

Është krejt diçka tjetër çështja e cilësisë së kuadrove që prodhojnë universitetet, e që sigurisht ka mekanizma të tjerë klasifikimi, sikurse janë ranglistat në nivel shtetëror dhe ndërkombëtar. Mirëpo, e parë në drejtim të sasisë së kuadrove nga mjekësia, për momentin UT mban rekordin në Maqedoni.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...