Published On: 30 Mars, 2016

“Ushtarët i mëshonin në kokë vajzës shqiptare 15 vjeçare derisa ia thyen kokën grimca – grimca”!

 

  • “Një vajzë shqiptare 15 vjeçare” – shkruan dr. Leonte – “ishte  rrëmbyer dhe ishte dërguar në Kështjellën e Nishit. Ajo ishte e  dyshimtë se ka hedhur bomba kundër serbëve, të cilët kishin hyrë në  Ferizaj. E gjora vajzë e vogël e cila ishte ngarkuar me krim iu dorëzua  ushtarëve serbë në vend se të dërgohej në gjyqin ushtarak. Ushtarët i mëshuan në kafkë me dajak derisa ia thyen kokën grimca – grimca”!
  • LEXONI edhe:
  • http://www.shqiptari.eu/cmenduria-erotike-e-ermira-mehmetit-me-musa-xhaferrin-epizodi-2-video/

 

Sipas  Leo Freundlih, hebreu austriak që botoi librin Golgota Shqiptare, libër që protestonte kundër zhdukjes masive të shqiptarëve nga serbët në  vitet 1912-1913, e njëjta ushtri vrau mbi gjysmë milion shqiptare.

Libri i tij “Akuza që ulërijnë” është dëshmia e parë për shfarosjen  kolektive të një populli evropian para atij Hebraik. Mbi 250 mijë  shqiptarë të masakruar vetëm në veriun etnik të Shqipërisë gjatë  vjeshtës e vitit 1912.

Kopja e vetme e librit të Freundlih “Akuza që ulërijnë”, i cili përmban  protestën ndaj Evropës që nuk reagoi në mbrojtje të shqiptarëve gjatë zhdukjen masive të pjesës më të madhe të popullit shqiptar në Ballkan, qe gjetur në bibliotekën e Universitetit të Harvardit në SHBA, në vitin 1982 nga studiuesja Safete Juka, me banim në Amerikë.

Shkrimtari hebre Leo Freundlih me banim në Vjenë, është njëri ndër intelektualët e pakët që mbajti koleksionin e të gjitha gazetave të  mëdha të kohës që tregonin mbi shfarosjen e së paku një gjysmë milioni shqiptarëve nga serbët në vitet 1912-1913.

“Me qindra e mijëra kufoma të masakruara notonin në rrjedhat e  lumenjve. Ata që mundin t’i shpëtonin sëmundjeve, urisë, plumbave të  pushkëve të këmbësorisë dhe gjyleve të artilerisë serbe, grumbulloheshin  në vende të caktuara dhe u jepej nga një plumb kokës. Më zi e pësonin  ato që fshiheshin në shtëpitë e tyre. Pas kontrolleve të imta që  bëheshin për plaçkitje dhe florinj, gjendeshin lehtë dhe thereshin si  berrat. Torturat më të mëdha i pësonin gratë shqiptare, të cilat  përdhunoheshin, lidheshin më pas, bëheshin kapicë, mbuloheshin me kashtë  dhe digjeshin të gjalla. Në rast se ata ishin shtatzëna, ju çahej barku  me bajonetë dhe pasi u nxirrej fëmija nga barku e vendosnin në majë të  bajonetës apo të hunjve. Pas masakrimit serbët pinin verë, këndonin dhe  hidhnin valle. Kishte raste që ata gjatë therjes mblidhnin gjakun në  kupa dhe e hapnin gostinë me të”. – kështu i përshkruante masakrat mizore  serbe ndaj shqiptarëve, Leo Freundlich në librin: Albanienes Golgotha,  Ëien, 1913 (“Golgota shqiptare, Vjenë 1913”) të kryera nga mesi i  tetorit 1912 (kur filloj lufta e parë ballkanike) deri në mars 1913.

Më 12 nëntor të 1912-ës, gazeta “Daily Chronicle” (Kronika ditore)  kishte raportuar se masakrimi i mijëra shqiptarëve i kryer nga serbët  ishte fakt i pamohueshëm. Afër Shkupit – 2000 shqiptarë myslimanë dhe  5000 të tjerë jo larg Prizrenit u masakruan. Shumë fshatrave u ishte  dhënë flaka dhe banorët e tyre ishin masakruar. Kur shtëpitë ishin  kontrolluar për armë, shqiptarët vriteshin në mënyrën më të thjesht,  edhe pse kurrfarë arme nuk kishin gjetur në shtëpitë e tyre. Serbët bënë  të qartë se shqiptarët myslimanë duhet zhdukur dhe çrrënjosur. Ata  pohonin se kjo është mënyra më efektive për ta qetësuar vendin.” (Leo  Freundlich, Albanienes Golgotha, Ëien, 1913, f. 8-9).Në një artikull të  publikuar në “Crusading”, profesori Shiman (Schiemann), konstaton se  “serbët janë duke bërë një luftë gjenocidi kundër shqiptarëve. Ata duan  që ta shfarosin tërë kombin – me rrënjë dhe degë”. (L.Freundlich, po  aty)

Një mjek rumun, dr.Leonte, më 6 janar 1913 kishte raportuar në  “Adeverul” të Bukureshtit se mizoritë të cilat i kishte bërë armata  serbe mbi shqiptarët e të cilat i kishte parë vetë, kishin qenë shumë më  të trishtueshme sesa mund t’i imagjinojë ndonjë njeri. Dr.Leonte në një  përshkrim të dëbimit të qindra shqiptarëve të zënë rob, shkruan:  “…këta njerëz të shkretë duke ecur rrugëve nga rraskapitja, uria dhe  etja rrëzoheshin për tokë, kurse ushtarët serbë në ato çaste ua ngulnin  bajonetat në fyt duke shkuar currili i gjakut dhe duke mbetur përplot  kufoma të tyre të pavarrosur rrugëve. Edhe fushat, ishin mbulur me  kufoma të trupave të vrarë, duke përfshirë të rinj, gra po edhe fëmijë.”  (Po aty) “Një vajzë shqiptare 15 vjeçare” – shkruan dr. Leonte – “ishte  rrëmbyer dhe ishte dërguar në Kështjellën e Nishit. Ajo ishte e  dyshimtë se ka hedhur bomba kundër serbëve, të cilët kishin hyrë në  Ferizaj. E gjora vajzë e vogël e cila ishte ngarkuar me krim iu dorëzua  ushtarëve serbë në vend se të dërgohej në gjyqin ushtarak. Ushtarët i  mëshuan në kafkë me dajak derisa ia thyen kokën grimca – grimca”! (Po  aty) Dr.Leonte, ngjashëm me këto i përshkruan edhe masakrat e bëra nga  serbët në Kumanovë, Prizren e gjetiu.

Gazeta “Humanite” e Parisit publikoi një shpjegim zyrtar i cili ishte  komunikuar në Konsulatën e Selanikut, ku tregon lidhur me mënyrën se si  serbët kishin vepruar në Shqipëri – për grabitjet e tyre, shkatërrimet  dhe masakrat. Aty vihet në pah shkatërrimi i 31 lokaliteteve shqiptare,  plaçkitja e të gjitha lokaliteteve në rajonin e Kratovës dhe Koçanit si  dhe djegien dhe vrasjen e popullatës shqiptare. Në këtë kronikë, gazeta  shkruan, se në “rajonin e Kavadarcit (Kavadar), nga gjithsej 98  fshatra, u dogjën dhe u shkatërruan 34 prej tyre… ndërkaq në Drenovë, të  gjithë banorët ishin vrarë. Midis këtij vendi dhe Palikurës ishin  zbuluar me radhë shumë varreza, ku dukeshin prej disave kokat e nxjerra  jashtë. Të fundit ishin varret e martirëve të cilët ishin varrosur për  së gjalli.” (L.Freundlich, po aty) etj.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...