Published On: 7 Janar, 2016

UROJMË krishtlindjet ortodokse

Të gjithë shqiptarve ortodoksë në Maqedoni dhe kudo që janë, ne shqiptarët e Luginës së Preshevës që jetojmë e punojmë në Kosovë, i
          U  R O J M Ë 
KRISHTLINDJET ORTODOKSE
dhe ju urojmë nga zemra paqe, begati e mirësi në familjet tuaja, si dhe kthimin e juaj patriotik në identitetin tuaj kombëtar shqiptar, të trashëguar nga stërgjyshërit tuaj, “dem baba dem”.
Të dashur vëllezër shqiptarë të besimit Ortodoksë, në Maqedoni,
MIRËSEERDHËT NË GJIRIN E VËLLEZËRVE TUAJ SGQIPTARË!
Me këtë dëshmuat se iu kthyet rrënjëve tuaja të mirëfillëta kombëtare shqiptare, duke dëshmuar guximshëm dhe me vendosmëri se të gjithë ne, ashtu si dhe kombet e tjera në Ballkan, në Europë dhe gjithandej nëpër botë, së pari jeni shqiptarë, e pastaj jemi myslimanë, ortodoksë, katolikë, etj.
Me këtë rast, e falemnderojmë në veçanti patriotin e palodhshëm shqiptar nga Maqedonia, vëllaun tonë të madh, Prof. Dr. Branisllav Sinadinovski, i cili mori guximin dhe kurajon patriotike dhe ia doli t’i kaloj me sukses sfidat për arritjen e këtij suksesi madhorë: kthimit të shqiptarve të Maqedonisë trungut etnik shqiptarë dhe ndërprerjen e deklarimit të tyre si maqedonas, vetëm e vetëm pse kishin të njejtën fe me ata.
Një situatë të tillë e kishim dikur, para 40-50 vitesh me shqiptarët myslimanë në Maqedoni, në Kosovë dhe në Luginë të Prrshevës, kur ata, të joshur e të shtyer nga regjimi antishqiptarë i Jugosllavisë së atëherëshme dhe UDB-së në krye me kasapin dhe xhelatin e atëhershëm, Aleksandar Rankoviqin, deklaroheshin si turqë dhe detyroheshin që ta braktisin vendlindjen e tyre stërgjyshore, e të shpërnguleshin në Turqi.
Andaj, me kthimin tuaj dinjitozë e patriotik në gjirin e Vëllazërisë gjithëshqiptare, ju të nderuar vëllezër i keni hapur horizonte të reja gjeneratave të tanishme dhe sidomis atyre të ardhëshme për një mirëqenie dhe perspektivës më të ndritëshme, si dhe keni forcuar edhe më tepër trungun kombëtar të shqiptarve në Ballkan.
Zoti i bekoftë shqiptarët e të gjitha besimeve fetare, kudo që janë!
Me respekt e dashuri vëllazërore,
Kryetari,
Mr. Nehat Hyseni
Prishtinë, më 6 janar 2016
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...