Published On: 7 Janar, 2016

Urime Krishtlindjet vëllezër shqiptarë ortodoks! Zoti na bashkoftë

Vëllezër të nderuar të besimit të krishterë ortodoks ju urojmë ditën e veçantë të Krishtlindjeve, kudo ndodheni ju, në Shqipëri, në Greqi, në Maqedoni, arbëreshëve ortodoks në Itali, dhe kudo ndodhen në botë.

Këto urime këtë vit marrin një karakter të veçantë për faktin se më në fund tek shqiptarët në Maqedoni, po pritet me shumë jehonë rikthimi tek rrënjët i shqiptarëve ortodoksë që pushteti sllavo-maqedonas po e bën të pamundurën që ti asimilojë dhe zhduk si shqiptarë.

Sipas intelektualit, akademikut të njohur Sinadinovski janë 100 mijë shqiptarë në Maqedoni. Me këtë numër përfundimisht Maqedonia, përkatësisht shqiptarët e kanë bindshëm numrin më të madh të banorëve në këtë shtet, dhe kjo situatë dhe kjo festë duhet të jenë motive shtesë, për të realizuar të gjitha të drejtat e tyre dhe për ti dhënë fund shtypjes nga sllavomaqedonasit.

Po ashtu një rizgjim i ndjenjës nacionale ka nisur edhe tek shqiptarët ortodoks në Greqi, që së bashku me shqiptarët e shkuar pas hapjes së Shqipërisë, rreth 800 mijë veta, përbëjnë më shumë se katër milionë në Greqi.

Duke kujtuar me këtë rast figurën e përshpirtshme të shqiptarit madhështor Fan S. Nolit, i cili ia hapi rrugën pavarësimit të kishës ortodokse shqiptare, merr kuptim edhe më shumë ideja për më shumë shqiptari në Kishën Ortodokse, e cila me dekada po mbahet e uzurpuar nga një grusht klerikësh grek e filogrek me në krye Janullatosin!

Zoti i bekoftë shqiptarët!

Shqiptari.eu

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...