Published On: 3 Maj, 2016

URIME KOSOVË LOJËN E TOPIT

Gëzim Muçolli

Numri 55 nuk është i pari por është gëzimi i parë evropian i atyre që shqelmojnë topin dhe simpatizuesve si dhe tifozëve të futbollit.
E pritur, e dëshiruar, e ëndërruar, e vuajtur, e shpresuar, e zgjatur shumë ishte hyrja e Kosovës në mesin e ekipeve të shteteve të Evropës futbollistike.
Nga sot jemi pjesë e kontinentit të vjetër ku u shpik loja e futbollit.
Kjo lojë ka ecur përpara duke ndjekur rregullat e reja, por sot nuk mund të mos i kujtojmë meritorët ndër gjeneratat e vjetra që të diellën e bënin të jetë e shkurtër pasdite duke dëgjuar trasmetimet e lojës në Radio Prishtinë.
Sot nuk bënë ti harrojmë as të rinjtë e gjeneratave pas vitit 1990 të cilëve iu dogj karriera e tyre sportive pikërisht per shkak të pamundësisë per të luajtur në gara serioze sportive.
Urime Kosovë e sot sidomos i uroj tifozët e futbollit duke ua bërë disa pyetje:
-a e dini se nuk mund të hyni më nëpër tribuna të stadiumeve dhe fushave të futbollit me gjësende të forta;
-a e dini se me rregullat e UEFA ndalohen fishekzjarret tymues dhe ato budallakinat e juaja nuk mund të përsëriten më sepse përndryshe skuadra juaj e zemrës denohet me gjoba të rënda deri në 5000 euro;
-a e dini që nuk lejohet hyrja (invadimi) në fushë të futbollit;
-a e dini që ndalohen rrahjet me tifozët e ekipit kundërshtar;
-a e dini se ndalohen parrullat politike dhe thirrjet e koret raciste apo që fyejnë moralin publik;
-a e dini që pranimi në UEFA është përgjegjësi dhe jo vetëm meritë apo dëshirë.
Luani me top e mos luani me nerva dhe mos na e prishni lojën kurrë.
A gati harrova , me bë me e kurdisë apo me e shitë lojën bëhet nami e luhen lojë të tjera nëpër gjyqe.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...