Published On: 17 Mars, 2016

Urime Festa Saint-Patrick Irlanda ime!

  • Urime Festa Saint-Patrick Irlanda ime!

Musa Jupolli
Irlandë!
Shfaqje irlandeze
dehje e i dehur
në nostalgjinë e Beckett-it
në Connemara James Joyce
e takova!
Në shqip Irlandë të përshëndeta:
*Ta fàlite romhat *– Je i mirëseardhur!
Më the!
Gjuha ime la vulën në tokën e gjelbërt
Bedan-Breakfast
në çdo bisedë për Atdheun tim të njoftova,
për bukurinë e hapave të Betejave t’imagjinuara!
Na thanë se kemi diç të ngjashme:
Fatin e thyer në dysh, veq se i yni në më shumë!
Irlandë!
Frymëzimi i letrave të mia, i krijuesëve t’ Atdheut tim!
Ne ruajtëm gjuhën,
Ti ishe me lot’ në sy,
Loti tu shëndërrua në ngjyrë
dhe shkrove të bukurën literaturë!
Thjeshtësia jote ta dha pamjën magjike,
tek ne loti dhe gjaku
Nuse e veshur kuqezi!
Ashtu siq Ti u frymëzove nga Ode (ë) jonë e parë
*Tà grà agam duit *!
ashtu të dua Irlandë
fill pas Atdheut tim!
n’udhëtim, Irlandë, gusht-shtator 1987

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...