Published On: 17 Shkurt, 2016

Urime Dita e Pavarësisë Kosovë! Vitin tjetër të bashkuar! Pa liderë të inkriminuar

 

Shqiptarë gëzuar Dita e Pavarësisë së Kosovë! Ku do që ndodheni 17 shkurti ju jep ndjenjën e veçantë të gëzimit, ndjenjën e veçantë dhe krenari që ju jeni shqiptarët që kishit fat që gati pas 100 vjetësh t’ia shkëputnin nga okupimi Serbisë territorin me historinë më të veçantë shqiptare të Rilindjes e këndej, tokën dardane, të kryqëzimit dhe betejave më të mëdha me hunët, avarët dhe më në fund me okupimin sllav.

Shqiptarët ia dolën nën udhëheqjen e rilindësit, atdhetarit të jashtëzakonshëm, Ibrahim Rugova që kjo pjesë e trollit iliro-shqiptarë ta fitojë pavarësinë.

Pavarësisht që kjo pavarësi është e shkallmuar nga kompromiset në Vjen, me pakon Ahtisari, dhe e dërmuar nga bisedimet në Bruksel, që të dyja jo më vetëm pa liderin historik Rugova, por edhe në kundërshtim me trashëgiminë politike të tij, rugovizmin, por edhe në kundërshtim me parimet e vendosura në bisedimet në Vjen, që nuk ka decentralizimin para statusit, pra njohjes formale të pavarësisë së Kosovës, dhe as që vinte në shprehje ti faleshin kishës serbe territore fetare dhe të drejta abuzuese me trashëgimin tonë.

Shqiptarë të nderuar urojmë që vitin tjetër në krye të shtetit të Kosovës të mos jenë këta lider ka shumë të inkriminuar, nga korrupsioni dhe krimi i organizuar dhe deri tek përfshirja në vrasje politike. Pra, shqiptarët të jenë të çliruar nga zinxhirët e këtij krimi të organizuar që gjendet në shtet dhe pushtet.

Shqiptarë të nderuar sapo të çlirohemi nga këta vargonj të krimit të organizuar na pret rruga e bashkimit kombëtar, krijimi i Shqipërisë etnike, beteja jonë kryesore në Ballkan. Shqiptari.eu

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...