Published On: 27 Nëntor, 2016

URIME 28 Nëntori, nga Vlora!

 

Fadil Maloku

28 Nëntori, nuk është thjesht vetëm një akt formal, por, edhe një vulosje e vetëvetës sonë si komb, si kornizë shtetërore dhe si projekt; social, politik, ekonomik, ushtarak e kulturor. 28 Nëntori, përveç kurorëzimit të përpjekjeve gjithëshqiptare, duhet të njihet edhe si memorizim identitar për sakrificat sublime njëshekullore të kosovarëve… 28 Nëntori, përveç gëzimit dhe krenarisë së madhe, duhet gjithënjë të na e mbajë gjallë ndjenjën e përgjegjësisë dhe amanetit për përmbushjen e Projektit të Shqipërisë Etnike. 28 Nëntori, ështē festë gjithëshqiptare (që nuk i përjashton as(turbo)kozmopolitët e “kombit” kosovar, e as pseudopatriotët e hamendur gjatë historisë…!), sepse, gjatë gjithë historisë ringjalli, mbajti, kultivoj, dhe ushqeu shpresën e lirisë dhe barazisë me kombet Europiane ! GËZUAR!

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...