Published On: 9 Shkurt, 2016

Urgjent nevojiten ligji për lustracionin dhe ligji për dënimin e krimeve të komunizmit dhe të Serbisë!

 

Disa i shikojnë, vetëm pasurin e disa ish ”komandantëve” se si u pasuruan e u bën milionerë, mbas Lufte.

Mirëpo të njëjtit që trumbetojnë për ish ”komandantët”, harrojnë apo më mirë të themi se ju nevojitet kjo që ti shikojnë biznesmenët e sotëm që kanë miliona, që edhe gjatë luftës punuan shumica prej tyre kur në Kosovë u shfaroske çdo gjë Shqiptare e këta askush nuk i prekte, këta të tillët ishin edhe para lufte dhe PSE NUK JU BËHET PYTJE këtyre milionerëve, nga i banën dhe si i bën milionat. E këtu hyjnë edhe disa Agjenci Turistike?

Disa i shikojnë, vetëm pasurit e disa ish ”komandantëve” se si u pasuruan e u bën milionerë mbas lufte, e harrojnë të pyesin disa njerëz të fondeve si Fondi i 3 % jashtë dhe Fondi ”Vendlindja thërret”, se nga i banën këta milionat e tyre dhe hapën shumë biznese në Europë në emër të nipave e dajve, apo të afërmeve të tyre?

Disa e shikojnë, vetëm pasurin e disa ish ”komandantëve” se si u pasuruan e u bën milionerë, e harrojnë të pyesin disa udhëheqës të ndërmarrjeve të mëdha të viteve 80′-90′, si udhëheqësit e Trepçës, Elektroekonomisë, që sot kanë biznese me miliona e nga i banën këta milionat?

Disa e shikojnë, vetëm pasurin e disa ish ”komandantëve” se si u pasuruan e u bën milionerë, e harrojnë të shikojnë milionat dhe bizneset e njerëzve të ish sistemit Jugosllav, ku kanë bërë miliona dhe fëmijët i kanë shkolluar jashtë?

Disa e shikojnë, vetëm pasurin e disa ish ”komandantëve” se si u pasuruan e u bën milionerë, e harrojnë të tregojnë se nga i bëhen milionat dhe bizneset e tyre ish dhe ndoshta akoma janë njerëzit e Serbisë që punonin për Shërbimet Sekrete të Serbisë?

Disa i shikojnë, vetëm pasurin e disa ish ”komandantëve” se si u pasuruan e u bën milionerë, e harrojnë të pyesin se si njerëzit nëpërmjet të shoqatave të huaja që erdhën në Kosovë u bën milionerë nga paratë e shërbimeve sekrete serbo-sllave dhe sot dominojnë në jetën publike, shoqërore.

Disa i shikojnë, vetëm pasurin e disa ish ”komandantëve” se si u pasuruan e u bën milionerë, harrojnë të pyesin se si jetojnë shumica e veteranëve, invalidëve të luftës, familjet e dëshmorëve, familjet e viktimave civile, familjet e motrave, grave të dhunuara gjatë luftës, si jeton pensioneri, si jeton ai me social, si jeton ai i papunësuar.

Andaj le të shikohen të gjithë dhe të gjitha, mirëpo nga kjo Qeveri e klaneve ZEMUNIT&PRONTO s’kemi çka presim.

Por, Qeveria e ardhshme duhet ta aprovoj dhe ta praktikoj në vepër LIGJIN MBI PREJARDHJEN E PASURISË, të kujtdo qoftë që shfaq dyshim.

Por, Qeveria e ardhshme duhet ta aprovoj dhe ta praktikoj në vepër LIGJIN PËR LUSTRACIONIN DHE DËNIMIN E KRIMEVE TË KOMUNIZMIT DHE TË SERBISË, fatbardhësisht disa shtete të ish Jugosllavisë i disponojnë këto dosje dhe mundemi ti kemi edhe ne në shërbim.

Nëse nuk do të ndodhin në praktikë këto që ceka më lartë, atëherë edhe Qeveria e ardhshme nuk do të ketë sukses!

DUAM SHTET MODERN DHE LIGJOR!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...