Published On: 26 Qershor, 2016

UP-ja kërkon mbështetje shtetërore për hulumtime shkencore (Video)

Avancimet akademike të profesorëve mbeten problem i madh edhe për menaxhmentin e ri të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Ky institucion i dijes vazhdon të mbetet shumë poshtë në ranglistën e universiteteve botërore, pikërisht për shkak të publikimeve të pakta shkencore, raporton KTV.

Prorektori për mësim, Naser Sahiti, thotë se është vështirë të kërkohen shumë punime shkencore nga profesorët, të cilëve sipas tij, nuk u ofrohet përkrahja e duhur për hulumtime të tilla.

Prorektori Sahiti mohon që gjatë përzgjedhjes, u jepen përparësi profesorëve të gjuhës shqipe apo të ndonjë departamenti tjetër.

Rinor Qehaja, njohës i çështjeve arsimore, është shprehur se Kosovës i duhet shumë punë për të përparuar në këtë aspekt dhe përderisa nuk ka buxhet për shkencën, sipas tij, nuk mund të ketë pritshmëri të madhe.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...