Published On: 21 Mars, 2016

Universiteti pa rektor, studentët pa diploma

  • Mungesa rektorit në Universitetin e Prishtinës ka shkaktuar një sërë problemesh menaxheriale që prekin studentët dhe stafin. Viti 2015 u mbyll me probleme për Universitetin Publik “Hasan Prishtina” dhe ky vit nisi me probleme të reja.

Si rezultat i mbetjes vakante të pozitës se rektorit në këtë universitet, qindra studentë po presin marrjen e diplomave të cilave u mungon vetëm nënshkrimi nga ana e rektorit – një procedurë e domosdoshme për vlefshmërinë e këtyre dokumenteve.

Mahir Morina, student i Fakultetit Filologjik, dega e letërsisë, është ankuar se pamundësia e marrjes së diplomës për shkak të mungesës së rektorit ia zvogëlon atij mundësitë për të aplikuar për një vend pune.

“Kam diplomuar në shkurt mirëpo diplomën nuk po mundem ta marr. Mundësitë për punë edhe ashtu janë të vogla, ndërsa fakti që nuk kam diplomë i zvogëlon ato edhe më shumë”, tha Morina.

Me shpalljen e konkursit për zgjedhjen e rektorit të ri, dha dorëheqjen rektori Ramadan Zejnullahu, çka e la UP-në pa udhëheqësi e studentët pa diploma.

Sekretari i përgjithshëm i Universitetit të Prishtinës, Esat Kelmendi ka konfirmuar për gazetën JNK shifrën e diplomave të grumbulluara që nga dorëheqja e rektorit që sipas tij janë 520 sosh.

Florije Ramadani, e cila është diplomuar në Fakultetin e Edukimit, dega në Gjilan, gjithashtu thotë se nuk ka mundur ta marrë diplomën.

“E kam vetëm certifikatën si dëshmi që kam diplomuar e për diploma po presim akoma derisa të zgjidhet rektori”, ka thënë Ramadani.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...