Published On: 31 Tetor, 2016
Bota |

UNICEF: 300 milionë fëmijë në botë jetojnë në zona me ndotje ekstreme të ajrit

300 milionë fëmijë në botë jetojnë në zonat me ndotje ekstreme të ajrit, thuhet sipas raportit të fundit të UNICEF-it, transmeton Klan Kosova.

“Fëmijët janë më të prirur për t’u prekur nga kjo dukuri” thotë raporti i “UNICEF”, për shkak se marrin frymë më shpejt sesa të rriturit dhe shtresa e qelizave në mushkëritë e tyre është më e depërtueshme nga grimcat ndotëse.

Ndotja e ajrit në vit sjell vdekjen e 600 mijë fëmijëve, më shumë sesa malaria apo virusi i HIV/AIDS.

Mbi 3 milionë njerëz vdesin në vit si pasojë e ndotjes së ajrit – ose 6 në çdo minutë mesatarisht – dhe deri në vitin 2050 pritet që shifrat të rriten edhe më shumë.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...