Published On: 20 Shkurt, 2016

Ukraina, Moldavia, Kosova: 10 vendet më të varfëra në Evropë, Kosova e treta!

Kosova është shteti i tretë më i varfër në Europë pas Moldavise dhe Ukraines. Shqiperia vjen pas saj, ndersa Maqedonia klasifikohet në vendin e gjashtë.

Ndërsa Maqedonia ka burime të shumta natyrore si hekur apo gaz natyror, duket se një pasuri e tillë nuk është përkthyer në pasuri për qytetarët e saj.

Si shumë vende të tjera në listë, Maqedonia ende mbështetet tek bujqësia për të punësuar një numër të madh të qytetarëve të saj.

Renditja është bërë nga gazeta amerikane “Gazzette Review”.

Moldavia – Të ardhurat për frymë – 2560$

1

Ukraine – Të ardhurat për frymë – 3560$

2

Kosova – Të ardhurat për frymë -3990$

3

Shqipëria- Të ardhurat për frymë – 4450$
4
Bosnje-Hercegovina – Të ardhurat për frymë – 4760$
5
Maqedonia – Të ardhurat për frymë – 5150$
6
Serbia – Të ardhurat për frymë – 5820$
7
Mali i Zi – Të ardhurat për frymë – 7320$
8
Bullgaria – Të ardhurat për frymë – 7620
9
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...