Published On: 21 Shtator, 2016

“Ujësjellësi” ua fal 3 milionë euro borxh ish-ministrave dhe ish-deputetëve

Ndërmarrja publike e Qytetit të Shkupit “Ujësjellësi” ka falur mbi 3 milionë euro borxh për fatura të papaguara nga qytetarë të Shkupit, kryesisht njerëz të afërt me VMRO-DPMNE-në, ish-ministra dhe ish-deputetë.

Që para disa muajve kjo pyetje është bërë në Këshillin e Qytetit të Shkupit por ende nuk ka një përgjigje se në ç’bazë ligjore janë falur borxhet e ndërmarrjes publike edhe atë për shtresën më të pasur të banorëve.

Në kërkim të përgjigjes është kyçur edhe Avokati i popullit Ixhet Memeti i cili ka dërguar dy herë letër zyrtare deri te drejtori i ndërmarrjes publike por nuk ka marrë përgjigje.

Sipas ligjit, për të falur borxh, ndërmarrja publike duhet të ketë aprovimin e organit që e ka themeluar, në këtë rast Këshillin e Qytetit të Shkupit. Nga Këshilli, ku bëjnë pjesë edhe këshilltarë opozitarë thonë se nuk kanë dhënë leje për falje të borxheve.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...