Published On: 12 Janar, 2016

UÇK-ja është gjaku ynë që nuk shkelet dhe nuk tjetërsohet

  • Shkruan Tahir Veliu

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar

Historia e UÇK-së është shkruar me heroizmin e luftëtarëve të saj të cilët i’u binden betimit ushtarak dhe të popullit më të lashtë në
Ballkan, autokton në trojet e veta, të popullit shqiptar të shumëvuajtur të Kosovës.

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar është në mbrojtje të vlerave të Luftës Çlirimtare të Kosovës dhe të ushtrisë së saj, UÇK-së, duke e konsideruar si një nga faqet më të lavdishme të historisë së popullit shqiptar.
Ish-ushtarët e UÇK-së, janë vlerë e kombit tonë. Ne, duke mbrojtur luftën për çlirim e Kosovës dhe UÇK-në, ne mbrojmë nderin e popullit tonë, të kombit tonë shqiptar.
Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar reagon ashpër ndaj tendenceva të disa i individëve për të njollosur emrin e artë të UÇK-së. Këta individë janë investim i sabotuesve, denigruesve, spiunëve dhe kolaboracionistëve të luftës çlirimtare.
Prandaj, një herë e përgjithmonë ndal tendencave të sponzorizuara nga armiku për njollosjen e figurave kombëtare dhe Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës!
Ky ishte Betimi i Ushtarit të UÇK-së dhe është amanet i Dëshmorëve të kombit shqiptarë gjatë historisë!
“Unë, ushtari i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, betohem se do të luftoj për çlirimin e tokave shqiptare dhe bashkimin e tyre. Do të jem përherë ushtar besnik, luftëtar i denjë i lirisë, vigjilent, guximtar dhe i diciplinuar, i gatshëm që në çdo kohë pa kursyer as jetën time të luftoj për t`i mbrojtur interesat e shenjta të atdheut. Nëse shkel këtë betim, le të ndëshkohem me ligjet më të ashpra të luftës dhe nëse tradhëtoj, qoftë i humbur gjaku im.

Betohem, betohem, betohem.”
Lavdi e përjetshme Gjakut të Dëshmorëve në themele të Shqipërisë së Bashkuar!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...