Published On: 13 Janar, 2016

“Turqia e re” e udhëhequr pa gjeneralët arnaut (Shqiptarë), është e dështuar!

  • ADN-ja e vërtetë gjithmonë do të dihet kur është e nevojshme. Le të shohim?

JAMES WM PANDELI

Shpërthimet në Stamboll, Turqi …

 

Ekziston fakti se që kur Gjeneralët Turq – Arnautet (me origjinë shqiptare) janë larguar nga ushtria për shkak se ata nuk ishin mjaftueshëm “islamik”, Turqia e ka humbur statusin e stabilitetit në rajonin e Lindjes së Mesme.

A mendon dikush që otomanet turq/islam mund të mësojnë diçka nga vitet e Ataturkut (themeluesi i Turqisë moderne dhe një gjeneral me prejardhje shqiptare)… përderisa bëhet më kaotike si një parathënie e një të menduarit drastik kur Turqia përpiqet të shërohet e kur pa shqiptarë ata më pak e kuptojnë momentin e nevojshëm për të rivendosur “perandorinë” e tyre dhe të qeverisin siç bëri “Ataturku” para dhe gjatë vitit 1938 para vdekjes së tij.

Gjeneralët e lartë Shqiptarë (në pension) janë ende gjallë dhe disa prej tyre kanë shkruar libra madhështor rreth Ataturkut dhe qeverisë së tij dhe shumë më pak për Islamin, në mënyrë që të ruajnë një komb modern.

Sot këtë “Turqinë e re” duke e udhëhequr pa arnaut (Shqiptarë) ne e shohim më pak të qëndrueshme, më shumë si objekt i sulmeve dhe më pak energjik për të zgjidhur probleme në mënyrë efektive dhe vazhdon të jetë brenda parimeve moderne të duhura në një demokraci.

Otomanët njëherë u zhduken. Ata kanë shumë pak ide se çfarë një zhdukje do të ju kushtojë atyre kur një Kurd etnik rritet në mënyre më efektive në betejë dhe refuzon të zhduket. Ky lloj i vuajtjeve dëshmon pse perandoritë jetojnë dhe të tjerët mësojnë se prej nga vjen “stabiliteti”. Në rastin e Turqisë gjithmonë kanë qenë “Arnautet” (Shqiptarët)! Tani ne i shohim Kurdët në luftë për etninë e tyre dhe një stabilitet i ri në Lindjen e Mesme mund të bëhet në qoftë se fuqitë e mëdha nuk vazhdojnë të dështojnë dhe kur udhëheqësit Turq shkojnë në rrugën e tyre të Turkut/Islamit si në të kaluarën …!

Pa Shqiptar, tani shpërthimet mund të jenë normale në një Perandori Otomane të dikurshme…! Ndoshta tani është arsyeja për ta vlerësuar më shumë se kurrë një Ataturk (një Shqiptar, gjyshi i të cilit kishte lindur në Shqipëri, ku edhe babai dhe nëna e të cilët ishin shqiptarë, gjithashtu. ADN-ja e vërtetë gjithmonë do të dihet kur është e nevojshme. Le të shohim? / Përktheu: Shqiptari.eu

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...