Published On: 23 Shkurt, 2016

Turp, turp kush ua jap votën këtyre “cubave” dhe që nuk ngopen me hajni e kurvni

 

  • Ibrahim Rugova nuk kishte alternativë!

Duhej të zgjidhte në mes të dy të këqijve kolerës (Hashim Thaç) dhe murtajës (Ramush Haradinajt). Përveç, kësaj Ibrahim Rugova edhe pse kishte njohuri për Ramushin që e tradhtoi FARK-un dhe kaloi me “Cubat” e Hashimit, Xhavit Halitaj etj, Rugova megjithatë, nuk dëshironte t’i revanshohej Ramushit dhe të e dëmtojë Kosovën, por e bëri kryeministër dhe ia rriti reputacionin Ramushit në mënyrë që ai të ishte më me fuqi kur do të paraqitej në Hagë ndaj akuzave që rëndonin mbi të. Ramushi këtë e ka kuptuar, dhe tani ai edhe përkulet para varrit të të ndjerit, Ibrahim Rugova, por veprat e Ramushit para se të bëhej kryeministër dhe zhdukja e shumë dëshmitarëve në mënyrë misterioze para gjatë dhe pas burgimit të tij rëndojnë ende shumë në kujtesën e shumë qytetarëve në Kosovë. Këto zhdukje të dëshmitarëve, tradhtia që i bëri FARK-ut gjatë luftës në Kosovë (atëherë, kur e ofendoi shumë rëndë Nekibe Kelmendin në Glloxhan si e dërguara e presidentit Ibrahim Rugova, që mos të e tradhtoi FARK-un por të luftohet në krahë të një ushtrie institucionale) dhe konflikti që ende nuk është zgjidhur në mes të familjes Haradinaj dhe Musaj nga Strellci do jenë pengesë e përhershme, që Ramushi të mund të kthehet ndonjëherë si kryeministër. Ramushi do duhej të tërhiqej absolutist nga skena publike dhe të punësohet, ndoshta si ambasador i Kosovës në njërin nga shtetet në Afrikë që e ka pranuar Kosovën dhe që Ramushi do mund të jetonte dhe të punonte duke mos u bërë pengesë e gjeneratës së re në AAK. Sa i përket Hashim Thaçt, Ibrahim Rugova nuk do të pranonte asnjëherë dhe në kurrfarë kushtesh, që Thaç të zgjidhej kryeministër eventualisht kryetar. Kërcënimi i “CUBAVE” në krye me Thaçn, Xhavit Halitin, Sami Lushtakun, Ibrahim Kelmendin dhe cuba tjerë, që Ibrahim Rugovës mos të ipet e drejta për të vizituar varrezat e Jasharajve në Drenicë, 2 tentativa për atentat ndaj Ibrahim Rugovës po ashtu nga njerëzit e njëjtë, vrasja e Ahmet Krasniqit dhe shumë veprimtarëve tjerë të devotshëm për çështjen e Kosovës para, gjatë dhe pas luftës ka lënë plagë të pashërueshme tek i ndjeri Ibrahim Rugova. Siç thotë shpeshherë edhe prindi ndaj fëmijës së vet “po më fut në dhe për së gjalli”. Këtë e bën edhe “Cubat” ndaj Ibrahim Rugovës. Mos të përmendim Adem Demaçin, Rexhep Qosjen e disa persona tjerë, që ia mbajnë vetes si intelektualë, e në të vërtetë nuk mund të shohin më larg se hunda e tyre. Të gjitha këto, plus shumë, shumë gjëra tjera ende të panjohura në detaje për opinionin, Ibrahim Rugova megjithatë, gjente forcë dhe kurajo që në bisedimet vendimtare, në Rambuje, Vjenë dhe në shumë vende tjera ia doli të gjente konsensuse (pajtueshmëri) edhe me “cubat” edhe me “haraçgjinjët” dhe ata që nuk shihnin më larg se hunda e tyre kur ishte në pyetje Kosova. Sa u përket ndërkombëtarëve, ata e kanë adhuruar Rugovën për urtësi, përmbajtje dhe i pathyeshëm në kërkesën për pavarësi të Kosovës. Kjo për arsye se kur Ibrahim Rugova vendosi të punojë për Kosovën, ai nuk u ndal asnjëherë, nga askush për të u tërhequr nga kërkesat që kishte për të mirën tonë, për të mirën e qytetarëve të Kosovës. Shikojini sot, këta që e quajnë veten lider, politikanë, deputetë e çka mos tjetër! Këta vetëm për t’i siguruar vetes një makinë, një tenderë, një shërbim seksi e gjëra tjera shumë të vockërra, janë në gjendje edhe të luftojnë kundër njëri tjetrit kurse kur bëhet fjala për të mirë të qytetarëve në Kosovë, nuk u hanë palla fare! Turp, turp për çdo njeri të rritur mbi moshën 18 vjet, që ua jap votën këtyre “cubave” dhe që nuk dinë të ngopen nga hajnia, kurvnia etj. etj.

Syri kritik

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...