Published On: 5 Mars, 2016

TURP: Shqipëria e 5-ta për azilkërkues në vendet e BE

Mbi 1.2 milionë persona kanë aplikuar për azil në vendet e Bashkimit Europian gjatë vitit 2015. Shqipëria kap 5%, ose e përkthyer në shifra 65395 persona. Shifrat janë publikuar nga Eurostat në raportin e fundit të datës 4 mars për azilkërkuesit që janë regjistruar për herë të parë për azil në Bashkimin Europian.

Sipas këtij raporti vendet e para që kryesojnë listën e azilkërkuesve janë vendet e konfliktit si Siria, Afganistani dhe Iraku, e ndjekur më pas nga Kosova dhe Shqipëria.

Për shqiptarët Gjermania është vendi më i kërkuar për azil, me 53 805 kërkesa ose 12%.

Sipas Eurostat janë edhe rreth 1 milion aplikime që janë në pritje. Kjo u referohet të gjithë atyre personave që kanë bërë aplikim dhe kërkesa e tyre është në shqyrtim.

Në fund të 2015, janë ende duke u marrë në konsiderate nga autoritetet përgjegjëse vendase 922 800 aplikime për mbrojtje ndërkombëtare. Ndërsa në fund të 2014, ishin gati gjysma e tyre, 489 300.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...