Published On: 29 Shkurt, 2016

Tungjatjeta Ibrahim Kelmendi

Si u luajtën një mijë e një hile e dredhi për ta tradhtuar Ahmet Krasniqin? Si iahapi rrugën Adem Demaçi depërtimit të vëllezërisë së hilexhinjëve në ministrinë eMbrojtjes? Pse Xhavit Haliti, Ibrahim Kelmendi dhe lëpëkëistë të tjerë janë lodrafëmijësh në duartë e Tiranës kuislinge-kukullë e Greqisë dhe Serbisë? Pse nuk prononcohet Bukoshi për bllokadën e ministrisë së Mbrojtjes.

Nga Seff Krasniqi

Po mendoj që je Ibrahimi i vërtetë e jo dikush me PROFILIN e tij. Nëse nuk je i vërteti, unë kërkoj falje dhe mirëkuptim. Megjithatë po te drejtohem për herë të parë në jetën time; qoftë me emër e mbiemër personal qoftë me ndonjë nofkë. Ti mund ta quash Ahmet Krasniqin jugosllav apo jugo-sllav, kjo nuk më bënë përshtypje fare, sepse nuk je ti që ia përcakton dikujt nacionalitetin. Unë mund të quaj ty carnagor, apo carragor qysh thonë andej nga Peja, por kjo mund t’iu bëj përshtypje vetëm naivëve. E vërteta është se Kolonel Ahmet Krasniqi ka qenë 99 herë më shqiptar se ti. E vërteta është se ai i ka takuar organizatës ilegale më të pastër si kombëtarisht si ideologjikisht, pra organizatës së Metush Krasniqit. Për mua mjaftojnë dy dëshmitë e dy njerëzve të gjallë siç janë Sabri Novosella dhe Shqfqet Jashari-Strofci. I përmenda këta dy sepse i njoh personalisht dhe deri sot për tradhti askush nuk ua fut gishtin në hundë sikur ty.

Paske folur me hamendje për shefin e kundërzbulimit të FARK, sespe “nuk tu kujtojka emri i tij”. Njeri parimor, siç pretendon të joshë, nuk flet me hamendje në stilin “ më duket se”. Kjo është sikur do pleqnarë odash kur thoshin “me demek”. E kjo “me demek” kur ma shpjegoi një plak pa qime në gjuhë, siç thuhet, më doli se qenka pragu i një sajimi, thjeshtë i një rene, por unë nuk dua të ofendoj as ty as njeri. Unë, sikur të gjithë të familjes së ngushtë apo të gjerë të Ahmetit duam emrin e vrasësit por edhe të urdhëruesit, jo për hakmarrje, por për t’ia bërë gjykimin. Pra, bëja siç ia kam bërë unë, thuaja atij shefi të kundërzbulimit emrin dhe mbiemrin e vërtetë. Dhe habitet njeriu kur ta lexon urrejtjen që paske pasur për Kolonel Ahmet Krasniqin (për atë kohë) “sepse ashtu ishin kohërat”.

Më vjen gjynah për ty Ibrahim Kelmendi që paske atë shpirt aq të zi e aq therë murrizi. Tokën e babës nuk ta duam edhe sikur të çohej Kolonel Ahmet Krasniqi nga varri, sepse patjetër aty do na mbijë ndonjë fare e keqe. Lot krokodili nuk po derdh askush. Jemi familjarë dhe dashamirë të Kolonel Ahmet Krasniqit dhe i kemi lot të vërtetë, ata që i derdhim, dhe pa asnjë hipokrizi. Ne derdhim lot pa hile, jo për të shti në gjynah ty, apo ndonjë tjetër, por për shkakun që këta lot na i ka shkaktuar serbi qysh nga viti 1939, e sidomos nga viti ’45 e këndej. I kemi duruar dhe i kemi fshi me krenari se na i ka shkaktuar serbi. Por, tash nuk po pajtohemi kurrsesi se po na i shkakton shqiptari i asaj farës së keqe. Më kuptove, besoj!

– Vrasës nuk po sajojmë. Unë vetëm i kam përmendur disa shembuj që kanë qarkulluar. Më herë ka qarkulluar emri i Milaim Zekës, sipas DËSHMITARIT TË MBROJTUR K-6 të Hagës. Kur e kam dëgjua Millosheviqin duke pyetur këtë dëshmitar për Milaim Zekën, unë kam menduar dhe kam qenë i bindur se mbiemri ZEKA, iu ka përzier Millosheviqit me nofkën ZEKA të Xhavit Halitit. Për t’i qartësuar këto gjëra Milaim ZEKA, pa vonuar, pati realizuar një intervistë në TV me Fatos Klosin nga i cili kërkonte “shfajësimin” e tij. As Milamim Zekën (live) nuk e njoh, ai mund të ketë gjynahe, por intimisht të them, Milaimin deri tash nuk e kam parë as lexuar ta ketë sharë Kolonel Ahmet Krasniqin. Megjithatë, pasi ti i thua “akrobat”, duhet ta njohësh mirë se e ke pasur të organizatës.

– … “Ahmet Krasniqit, meqë atëherë e dija për armikun më serioz të Luftës çlirimtare në Kosovë. E tillë ka qenë koha dhe të tilla i kisha vlerësimet. Uroj të dalin dëshmi që unë të pendohem… (Ibrahim Kelmendi). Pas kësaj fjalie (periudhë) ku ti shpreh bindjen tënde unë të pyes: Pse ti e konsideroje Kolonel Ahmet Krasniqin “armikun më të serioz të Luftës çlirimtare në Kosovë”?
Ti thua e “tillë ka qenë koha”. Në rregull, po tash çfarë kohe është pas gati një çerek shekulli çlirim. Pastaj thua “ … të tilla i kishim vlerësimet”.
a. Kush i kishte apo i bënte këto vlerësime?
b. Në bazë të cilave fakte dhe të cilave kritere?
c. Kush merrte pastaj vendime për vrasjen dhe në bazë të cilit nen, të cilit ligj dhe cilit Kod Penal?

– Derisa ti nuk tregon, me emër e mbiemër, kush ishin (ishit) ata që mblidhnin këto fakte dhe në emër të kujt për Kolonel Ahmet Krasniqin dhe atentatet tjera që pasuan, gjatë dhe pas luftës, për lexuesin mbetet të dyshohet me të drejtë dhe me bazë se, “ti me ata” që mblidhnin fakte qëndroni pas të gjitha vrasjeve të shqiptarëve gjatë dhe pas luftës. JO UÇK, siç jeni mësuar të thoni, JO, sepse përpara se ta kesh veshur ti uniformen e UÇK-së, në vendlindjen e Kolonel Ahmet Krasniqit, jo vetëm të uniformuar për fotografi, por të armatosur ka pasur më së paku 300 ushtarë të UÇK-së. Për të gjitha këto në një shprehje latine thuhet- saxa loquuntur (përmendoret flasin), sepse, sa për dijeni, në Zhilivodë është themeluar Shtabi i Çiçavicës (Qyqavicës) dhe ishte i dyti pas atij të Prekazit. Pyete për këtë edhe ish anëtarin e SHP të UÇK, Ramë Bujën, edhe pse ky ndoshta ndoshta është kyçur me vonesë në UCK. Dhe, për ironi apo për dëshmi, në nivelin e Kosovës, padrejtësisht, vetëm në Zhilivodë, UNMIK, deri para pak muajsh, disa herë, ka bërë hulumtime për varre të përbashkëta serbësh. Deri tash s’kanë gjetur, unë lutem që Dick Marty-it mos t’i besohet kjo detyrë…

—”Edhe kur e pat shpall Fatmir Sejdiu për „hero“ Ahmet Krasniqin, e pata publikuar në shtyp përcaktimin tim kundër atij dekorimi… (Ibrahim Kelmendi)
– Personalisht jam i lumtur që as ty as shumë të sojit tënd s’i pyet askush se kë duhet shpallur hero, dëshmor etj. Kolonel Ahmet Krasniqin e ka shpallur hero INSTITUCIONI i Presidentit të Republikës së Kosovës dhe hero pa thonjëza. Ndërsa, jo vetëm si President i Republikës së Kosovës, por edhe më herët, zotëri Fatmir Sejdiu si njeri i besuar i Rugovës, sipas fjalëve të Sali Çekut, ai e kishte pasur një takim në Tiranë me Kolonel Ahmet Krasniqin. Ti mund të kesh dyshime edhe ndaj heroit Sali Çeku, është punë e jotja, por z. Fatmir Sejdiu është gjallë, nëse ndonjëherë e sheh të arsyeshme dhe të nevojshme e shpjegon ai vet këto që i theksova unë.
Përveç teje, në shkrim e ka pasur edhe një Qeriqi, por unë vetëm po ia përmendi emrin. Pas kësaj ndoshta edhe ai deklarohet se nga cila “bandë” i kishte informacionet për Kolonel Ahmet Krasniqin!

—”Kurse sa u përket llafomanëve akrobat, të sojit të Milaim Zakës, nuk me bënë përshtypje se çfarë dërdëllisin tani, sepse i di se cilët profiterë kanë qenë gjatë Lufte… (Ibrahim Kelmendi)
– Këtu nuk dua ta luaj avokatinë Milaim Zekës. Ai ka pendë, letër, gojë, TV dhe mend për ta thënë fjalën e vet.
Ibrahim Kelmendi, pasi jam kah fundi i shkrimit, kam një pyetje thelbësore për ty, pasi nuk e kam lexuar librin tënd që e kam vënë në spikamë.
a. Ke bërë ti intervistë me ushtarin që e ka vra Kolonel Ahmet Krasniqin ajo, apo Milaimi Zeka “akrobati” don ta gjuan ty topin në fushë me qëllim?
Nëse jo, thuaj JO e nëse po, a je i gatshëm t’ia hjekësh perden? Si i shpërblim, zotohem para botës, kam me ta bërëtapi tokën që ma ka lënë Baba mua dhe vëllezërve të mi dhe tokën e Kolonel Ahmet Krasniqit dhe të vëllait, madje edhe të djemve të Aziz ZHILIVODËS.

— Këtë reagimin tim do e përfundoj me fjalinë e parë tënden kur thua “Që sa herë lakohet emri im lidhur me vrasjen e kolonelit”…
– Sa i përket titullit kolonel e paske shkruar me të vogël, kjo nuk e zbeh madhështinë e Kolonel Ahmet Krasniqit, për mua, veç madhështisë së tij, ka edhe një shpjegim tjetër që unë e shkruaj me të madhe, por kjo është temë tjetër.
Ndërsa, emri yt përmendet sepse, pa dashur as të ofendoj as të denigroj, ngase nuk kam pasur kurrë të bëj me ty, prandaj nuk kam të drejtë, por nga ajo që kam lexuar dhe dëgjuar nga “shokët” tu, ti vazhdimisht ke “pshurrë kundër erës”, siç e kam thënë në një shkrim tjetër, për një rast gjithashtu tjetër.
Edhe me rastin e Kolonel Ahmet Krasniqit ke bërë dhe po e bënë të njëjtën gjë madje shumë më shëmtueshëm. Sikur ti, para një kohe, nën zhurmat e krismave të kuvendarëve të Kuvendit të Kosovës, por më butë, foli edhe Xhavit Haliti.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...