Published On: 4 Shkurt, 2016

TRI TRADHTITË MË TË MËDHA TË KËTIJ FILLIMSHEKULLI NË KOSOVË!

 

(Të verbërve, as syzet nuk u ndihmojnë)

 

Prof. dr. Nazim F. Qehaja

Tri tradhtitë më të mëdha të fillimshekullit XXI në Kosovë, të cilat çuditërisht, heshten si nga pozita, ashtu edhe nga opozita, për arsye të pashpjegueshme, edhe nga shoqatat joqeveritare dhe nga pjesa dërrmuese e intelektualëve.
1. Fusnota, me të cilën Kosovës i merret shtetësia, pas së cilës pason ndërprerja e menjëhershme e njohjeve, heqja e pavarësisë së mbikëqyrur, forcimi i EULEX-it, riaktivizimin i UNMIK-ut, riaktivizimi i Rezolutës 1244 dhe rinegocimi i statusit politik, në emër të përmirësimit të marrëdhënieve me Serbinë.
2. Intervenimi i pasuksesshëm dhe i turpshëm i Njësisë Speciale të Policisë së Kosovës në pjesën veriore të Mitrovicës, i cili doli se kishte për qëllim bashkimin me këtë pjesë edhe të komunave të tjera me shumicë serbe nga pjesa qendrore dhe jugore e Kosovës, nën emrin e së ashtuquajturës Bashkësi e Komunave Serbe, të cilat deri atëherë ishin pjesë integrale e pushtetit qendror. Në këtë mënyrë, bashkimi i komunave me shumicë serbe, me të gjitha resurset natyrore të saj (Trepçën, Ujëmanin, Brezovicën, Artanën dhe Kamenicën), përbën pjesën kryesore të Kosovës, duke shndërruar pjesën shqiptare në një enklavë anarkike, pa ekonomi dhe pa perspektivë zhvillimore, me arsim, shëndetësi, drejtësi, siguri dhe pushtet tërësisht të pavlerë, të korruptuar dhe të inkriminuar!
3. Aprovimi i Gjykatës ndërkombëtare për gjykimin UÇK-ës si organizatë kriminale, me të cilën edhe lufta e saj, nuk cilësohet si luftë çlirimitare, por si konflikt ndëretnik, formimi i së cilës inicohet, edhe ndodhë, nga vet kryekomandantët e saj, për të mbrojtur vetveten, nga krimet e bëra ekonomike dhe antinjerëzore.

Prishtinë, 3.02.2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...