Published On: 1 Mars, 2016

TRI PALË ETHET E LDK-ës

 Shkruan: Fadil Maloku

1. Ethet e EKSPANZIONIT SOCIAL, apo fazës së “promovimit” të karizmës së I.Rugovës si lidership absolut(!), që detyrimisht ndërlidhën edhe me ethet dhe ankthin e kolapsimit të komunizmit dhe riformatizimit të vetëdijes kolektive kosovare. Ngaqë, me Rugovën dhe “rugovizmin” (alias; rezistencën e jodhunshme), u vunë hapat themeltar dhe të natyrshëm të krijimit; homogjenitetit, shtetësisë dhe pluralizmit (anipse, improvizues!) politik kosovar.

2. Ethet e KONSOLIDIMIT MORAL, ku me aplikativitet masiv u pranua tashmë rrugëtimi ynë; politik, social dhe ai kulturor europian. Anipse, në indin dhe shpirtin shqiptar koncepti i jodhunës, edhe si përvojë e edhe si histori sociale ishte shumë diskutabil dhe herë herë edhe monoton (!)edhe për faktin se ai; përveç që ishte i panjohur si tipar dhe si etnopsikologji, ishte edhe i pasigurt për të realizuar identitetin kombetar dhe atë shtetërorë kosovar! Gjë që e dëshmoi lufta e UCK-s, më vonë…!

3. Ethet RESTAURIMIT POLITIK, që ndërlidhen me koalicionet e panatyrshme të pasluftës! Që realisht, s’ishin fare produkte të koncepteve logjike ideologjike, por, të interesave; klanore, grupore, e mafioze brenda LDK-s! Lidershipi i fundit i LDK-s, mjeshtrisht u kontrabandua jo vetëm në emër të karizmës dhe “filozofisë rugoviane” (që për imperativ kishin interesat shtetërore mbi ato pushtetore), por, edhe kundërshtisë konceptuale ndaj PDK-s! Duke “trathëtuar”, haptas elektoratin e saj tashmë edhe me votimin e postit të Presidentit, lidershipi i senilizuar, i korruptuar dhe i kriminalizuar aktual, duket po i nënshtrohet rrezikut të; fragmentarizimit, kompromitimit dhe devijimit të qartë nga rruga “rugoviane”! Këtë konstatim, po e thojnë si në media ashtu edhe në rrjete sociale, të gjithë rugovistat e njëmendët, tani!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...