Published On: 3 Janar, 2017

Tregimi për suksesin, tregti e rrenave për të vërteta

 

Shkruan: Agim Vuniqi

Kapitulli 35 është “modus vivendi” asgjë më shumë, konflikti prolongohet paqësisht derisa të pranohet Serbia në BE, janë ëndërra të sheqerosura pretendimet e liderku-kuceve kosovarë, të cilët i kanë bërë koncensionë të mëdha Serbisë duke e futur vendin ne krize te pazgjidhur politike, duke treguar egersine e pushtetit ndaj opozites, ne njeren ane, ndersa peruljen servile ndaj Serbise, ne anen tjeter. Zvarritja e inkuadrimit te Kosoves ne mekanizmat evropian, edhepse qe nga fillimi Evropa ishte ne Kosove, tregon qartazi qe permes inkuadrimit te pershpejtuar te Serbise ne BE, fale Thacit & Co.,do ta ve Kosoven para aktit te kryer, te dobesimit te shtyllave te pavaresise dhe te krijimit te nje autonomie te pavarur, sikurse Ishujt Alende, ku Kosova do ta kete guvernatorin, kodin e telefonise, stemen, flamurin, por do te mbetet territor i kontestuar… (Autonomi nderkombetarisht e pavarur). Kosova ka nevoje per teknokrate jo per politikar diletant, te cilet do e fundosin vendin, paturpesisht. Lufta ka perfunduar, nuk eshte me alibi per politikaret e korruptuar te flasin per te, ata duhet te perqendrohen me teper ne rezultatet konkrete te luftes kunder korrupsionit, krimit te organizuar, dmth permbushjes ekzakte te standardeve te BE-se, jo ulurimit te eger te marreveshjeve me Serbine, le te prollongohen ato perkohesisht dhe le te zgjidhen problemet e brendshme. Eshte makuteri, eshte indiference, eshte deshtim politika e jashtme e Kosoves e vitit 2015, 2016… qe perpiqet te krijoje imazhin e suksesit, cilit sukses, te tregetimit te rreneve si e vertete….

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...