Published On: 4 Tetor, 2016

Tre shkencëtarët britanikë fitojnë Çmimin Nobel për Fizikën

Nobeli për Fizikën i vitit 2016 është fituar nga tre dhkencëtarët britanikë David Thouless, Duncan Haldane dhe Michael Kosterlitz, për zbulimin e “e sekreteve të materies ekzotike”.

Tre britanikët do të ndajnë mes tyre një shumë prej 727 mijë paund. Fituesi u lajmërua përmes një konference që po organizohet në Suedi.

Për ta u tha se kanë “hapur derën e një bote të panjohur, ku materia mund të marrë gjendje të pazakonshme”.

Çmimi Nobel në Fizikë është dhënë 110 herë nga viti 1901. Deri tani ka vetëm një person që e ka fituar dy herë dhe ai është John Bardeen, që e ka fituar në vitin 1956 dhe 1972.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...