Published On: 29 Mars, 2016

Tre kandidatë në garë për rektor të UP-së, të enjten zgjedhja

Marian Demaj, Nuredin Mestani dhe Jusuf Musliu janë kandidatët, të cilët kanë aplikuar deri më tani për rektor të Universitetit të Prishtinës.

Këtë e ka konfirmuar zyrtari i Komisionit Zgjedhor të UP-së, Safet Thaçi, i cili ka njoftuar se sot në orën 15:00 mbyllet konkursi, ndërsa pasnesër, më 31 mars, pritet të mblidhet Këshilli Drejtues i UP-së për ta zgjedhur rektorin e ardhshëm të këtij institucioni.

Po ashtu, kryetari i Këshillit Drejtues, Ismet Salihu, ka thënë për KP se konkursi edhe këtë herë do të zhvillohet sikurse herën e parë, derisa ka shtuar se nëse edhe në këtë afat të zgjedhjes nuk arrin të emërohet askush në krye të UP-së, konkursi përsëritet prapë vetëm për rektor dhe jo për nivelet tjera të menaxhimit.

Ai, ka shtuar se dekanët, këshillat e fakulteteve apo studentët të cilët i kanë marrë mandatet vetëm sa e kanë filluar punën dhe asnjë nga këto nivele të menaxhimit nuk shkojnë në rizgjedhje por nëse rektori nuk arrin të zgjidhet edhe në këtë raund, rizgjedhjet shpallen vetëm për këtë pozitë.

Në raundin e parë ku kishin kandiduar pesë kandidatë për rektor të UP-së nuk kishte arritur asnjë nga ta t’i marrë shumicën e votave të KD-së, gjë që kishte bërë Këshillin Drejtues të rishpallë konkursin për herë të dytë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...