Published On: 21 Nëntor, 2016

Tomë Gashi: Ministria e Drejtësisë nuk u beson deklaratave të Kryeprokurorit për Astrit Deharin!

Avokati Tomë Gashi, përfaqësues i familjes Dehari, ka thënë për Radion Evropa e Lirë se kërkesa e Ministrisë së Drejtësisë është e vonuar. Siç thotë ai, Ministria ka pritur që të dalin rezultate dhe të mbyllet rasti, pastaj ka kërkuar hetim ndërkombëtar.

Sipas Gashit, për një kërkesë të tillë, ministrja e Drejtësisë, Dhurata Hoxha, është dashur ta njoftojë në mënyrë zyrtare edhe familjen e Astrit Deharit.

“Është për tu analizuar shkresa apo letra e ministres së Drejtësisë, nëse na japin mundësi dhe pastaj do të sqarohemi në emër të familjes apo si përfaqësues juridik i familjes”, ka thënë Gashi.

“Tani duket se Ministria e Drejtësisë nuk i beson as vetë deklaratave skandaloze të Kryeprokurorit, se kinse kemi të bëjmë më vetëvrasje. Për ta sqaruar rastin ajo ka deklaruar se do të kërkojë bashkëpunim nga Britania e Madhe”, ka deklaruar Gashi.

Astrit Dehari, që sipas Tomë Gashit, është vrarë nga pushteti.

“Nuk është që nuk kanë dije juridike se në cilën fazë është dashur të angazhohet bashkësia ndërkombëtare, mos të lënë mëdyshje lidhur më vdekjen e dhunshme të Astrit Deharit në burgun e Prizrenit. Por, këta qëllimisht njëherë kanë lejuar që prokurori të mbyll rastin, pastaj të kërkojnë hetime pasi rasti është mbyllur”, ka theksuar ai.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...