Published On: 30 Maj, 2016

Toleranca ndërfetare ka filluar të bëhet gangrenoze

Agim Vuniqi

Kohët e fundit Kosova po lëkundet nga valët e komenteve agresive, deri vone të qeta që më vonë mund të eskalojnë dhe të dalin jasht kontrollit nëse në Kosovë nuk vendoset debati shoqërore dhe demokratik për të gjitha çështjet e hapura, edhe më keq paqa dhe toleranca ndërfetare ka filluar të bëhet gangrenoze, ngase “intelektualë” të pacipë po shfrytëzojnë vakuumin e mosfunkcionimit të shtetit të Kosovës dhe po shigjetojnë harmonin fetare me sulme të pareshtura dhe të njëanshme të njëres fe kundër tjetrës, fjalori i tillë deningrues mund të rrezikojë paqen e proklamuar ndërfetare dhe mund të rrezikojë interesat nacionale të shqiptarëve dhe Kosovës. Përfundimisht secili intelektual e ka për detyre të kryej detyrat e shtëpisë në shtëpin e vet, por edhe të bëhet arbitër, jo njëra palë religjioze t’a mësojë palën tjetër se si duhet të sillet. Fundja nëse dëshirohet që të zbuten dallimet fetare duhet të kërkohen referenca afrie e jo ndarjeje, sa kemi krekosje dhe shtrembërime deri në përbuzje për ata që kryejnë ritet fetare islame të fyhen me ofiqe të ndryshme, që kalojnë në histeri, duke përdorur edhe fjalor racist, për të bërë pastrimin etnik-fetar për t’i hedhur ata herë në Afrikë e herë në Azi, është e padurueshëme kjo përpjekje për asgjësimin e kulturës shqiptare islame në Kosovë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...