Published On: 7 Prill, 2016

Tmerruese: Eksplozivi i serbit Gavriq, që u zu në Prishtinë i njëjtë me atë të sulmeve në Francë dhe Bruksel

Këtë konstatim e ka dhënë eksperti policor, Muhamet Rushiti, të mërkurën, në gjykimin kundër Gavriçit, i cili po akuzohet për përgatitje të veprave penale të terrorizmit.

Rushiti që është edhe shef i Njësisë për trajtimin e mjeteve të improvizuara eksplozive në Policinë e Kosovës, ka treguar detajet e zbulimit të këtij eksplozivi, si dhe për dëmet që do të mund t`i shkaktonte nëse do të aktivizohej. Për këtë rast, ka thënë se është bërë një ekspertizë.

Ky mjet, sipas ekspertizës, e cila i është bërë nga FBI-ja e SHBA-së ka rezultuar se është eksploziv i llojit PETN (penta eritritol tritranitrate), si lloji më i fortë dhe më i fuqishmi. Eksplozivi, sipas ekspertit, po mbahet në depon për mjete të rrezikshme në polici.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...