Published On: 22 Janar, 2016

TM: Prej ku i mori Gruevski 1.7 milion euro për përmirësimin e imazhit?

Nga publikimi i kopjeve nga marrëveshjet, në javët e kaluara u bë e qartë se VMRO-DPMNE si parti politike ka angazhuar disa kompani amerikane për lobimin politik dhe propagandë dhe përkrahje në SHBA dhe në pajtueshmëri me marrëveshjet, shumat e përgjithshme të cilat deri më tani janë publikuar janë rreth 1.7 milion dollar, që në kushtet e këtilla, paraqesin shuma shokuese financiare me të cilat disponon kjo parti, reaguan nga Transparenca Maqedoni dhe pyetën se prej ku partia në pushtet i ka marr këto para.

Në shumat e përmendura, plotësuan nga TM nuk janë të përfshira harxhimet e rrugës, harxhimet ditore dhe harxhimet tjera që dalin nga marrëveshjet e nënshkruara me këto firma.
“Me Ligjin për pengimin e korrupsionit, në nenin 13 është e parapa që kur ekzistojnë baza për dyshime se mjetet buxhetore ose mjetet nga ndërmarrjet publike, dhe subjektet tjera publike, pak para zgjedhjeve të shfrytëzohen për kampanjë zgjedhore pse për financimin e aktivitetit politik ose zgjedhor, ky komision ndërmerr masa për vërtetimin e dyshimeve të tilla.
Pa dyshim, mjetet për lobimin e VMRO-DPMNE-së mund që të llogariten për aktivitet tjetër politik dhe janë në funksionin e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare, prej ku del që Komisioni për pengimin e korrupsionit është kompetente për të reaguar dhe hapur procedurë për vërtetimin e burimit të mjeteve për financimin e aktiviteteve të këtilla të VMRO-DPMNE-së.
TM e pyet Komisionin Shtetëror për Pengimin e Korrupsionit nëse kanë parë baza për vërtetimin e prejardhjes së parave të VMRO-DPMNE-së”, thuhet në njoftimin e TM-së, transmeton zhurnal.mk
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...