Published On: 15 Janar, 2016
Bota |

Tjetër hap drejt legalizimit të kanabisit në Itali

  • Qeveria italiane u ka çelur udhën dy dekreteve legjislative që parashikojnë lehtësimin e ndëshkimeve për disa shkelje të cilat deri tani trajtoheshin si vepra kriminale.

Ato tashmë do të cilësohen shkelje administrative dhe do të dënohen me gjoba të lehta që do të paguhen menjëherë.

Pika që ka ngjallur më së shumti diskutim është ajo që lidhet me kultivimin e autorizuar të kanabisit, sikurse shpjegon ministrja e Shëndetit, Beatriçe Lorencin: “Nuk bëhet fjalë për dekriminalizimin e kanabisit, pasi tashmë e kemi lejuar prodhimin për qëllime mjekësore. Këto vendime të këshillit të ministrave kanë të bëjnë thjesht me heqjen e dënimit për disa receta. Pra bëhet fjalë për ndërhyrje procedurale në impiante të autorizuara nga ligji”.

“Pozita ime e përgjithshme në lidhje me dekriminalizimin e drogave është krejt ndryshe – vijoi ajo -. Por këtu po flasim për disa krejt tjetër. Për më tepër, impiantet për të cilat bëhet fjalë janë të pakët dhe publikë, me mbikëqyrje të madhe në këtë linjë prodhimi”

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...