Published On: 17 Mars, 2016

T’ia këpusim testikujt nomenklaturës post komuniste

“Në ditët e vjetra të mira të socializmit, ekzistonte një shaka popullore për disidentët, e cila përdorej për të ilustruar shterpësinë e protestave të tyre.

Në Rusinë e shekullit të 15-të, të okupuar nga mongolët, një fermer ecte me gruan e tij nëpër një rrugë krejt pluhur; një luftëtar mongol mbi kalë ndalet, zbret nga kali dhe i tregon fermerit se do t’ia dhunojë gruan; pastaj ai shton: “Pasi që ka shumë pluhur në tokë, përderisa unë dhunoj gruan tënde, ti duhet të m’i mbash testikujt në mënyrë që të mos ndyhen!” Pasi që mongoli përfundon punën e tij, fermeri fillon të qeshë dhe kërcen me gëzim; ndërkohë që gruaja e tij e befasuar e pyet: “Si mund të vallëzosh nga gëzimi kur unë sapo u dhunova brutalisht në praninë tënde?” Fermeri përgjigjet: “Por unë e mashtrova at’. Testikujt e tij janë plot pluhur”

Kjo shaka e pikëllueshme tregon shumë për disidentët: ata mendonin që nomenklaturës së Partisë në pushtet po i shkaktonin dëme serioze, por e tëra që ata bënin, ishte pluhurosja e testikujve të nomenklaturës, përderisa nomenklatura dhunonte popullin… A nuk është e majta e sotshme në një pozitë të ngjashme? Detyra jonë është që të ndërmarrim një hap tutje – teza jonë duhet të jetë kjo: në shoqëritë tona, e tëra që Kritikët e Majtë kanë arritur deri tani ka qenë pluhurosja e testikujve të pushtetit, kurse qëllimi është: T’IA KËPUSIM ATO!”

Slavoj Zhizhek

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...