Published On: 6 Tetor, 2016

Ti, dhimbja jonë…

  • Atdhe Sokol Zeqiraj
  • 10.12.1996 – 05.10.2014

 

Mbrëmja e 5 tetorit të mori ty duke na lën përjetë të pikëlluar. Të mori ty bashkë më ëndrrat, me dëshirat, me fëmijërin, me gëzimin, me jetën.
Vështirë është t’i gjesh kuptim asaj nate, sepse të mori ty, por ndoshta ky ishte fati yt, rrisku yt, jeta jote, lindja jote, vdekja jote!

Vërtet nuk e di se, ç’kuptim ka jeta kur humb një fëmijë, por ndoshta sepse, ne, pra njerëzit e thjesht, prindërit, familjarët dhe të gjithë ata që të njohën, është dashur që të përjetojnë këtë dhimbje e pikëllim. Por, mbështetjen e gjejmë vetëm tek verdikti i Perëndisë, se ne jemi të pazotë e të pafuçishëm që ti kthejmë mbrapa vendimet e ti, vetëmse, na duhet t’i ndjekim e njohur lindjët dhe vdekjët që ai na sjellë.
Vërtet nuk e di se, a do të kemi dhimbje më të madhe se sa për ty ndonjëher, edhe pse të gjithë jemi të përkohshëm në këtë botë, në këtë botë të çuditshme që disa ikun tek Perëndia me herët – tek bota reale e njerëzimit…e të tjerët, presin verdiktin e ti që i ka caktuar sapo ka lindur..!

Nuk e di se, pse duhet të gëzohemi kur na lind një fëmijë, sepse, ne njerëzit e thjeshtë, nuk e dijmë se cili është fati i ti, rrisku i ti, jeta e ti, vdekja e ti.!
Nuk e di se, pse ne marrim fatet e botës në duar dhe mendojmë që jemi njerëzit më të lumtur në botë, dhe harrojmë që nata e 5 tetorit u kthye në një natë të zezë, fat të zi, botë të zezë për familjën tonë!
Nuk e di se, sesi po i’a dalin të jetojnë pa ty prindërit e tu, Nita e vogël, Albini e Arbëri, dhe si po e përballojnë këtë dhimbje kaq të madhe…, por ndoshta pikërisht këtu qëndron “misteri” i të qenurit “njeri”, se të gëzohësh është të hidhërohësh, të përjetosh është të vuash, të lindësh është të vdesësh?! Sa çudi njerëzore, vërtet!
Nuk e di se, a do të ketë njeri në këtë botë që do t’më ndal të kujtoj…por vetëm atëherë kur Perëndia do t’më sjell afër teje në botën tjetër reale, që tashmë ti që dy vite po e ngrohë për mua dhe për të tjerët…!

Pusho në paqe, biri jonë, Atdhe!

#05.10.2014

P.S. edhe pse ne jemi shumë, secili prej nesh është vetëm në dhimbjen e tij!

Agron Zeqiraj
Pforzheim, 05.10.2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...