Published On: 30 Gusht, 2016

Thirrje për ndërgjegjie të familjes!

Riza Elshani

Me 01. 09. ’16 , kanë rastin të dëshmohen ; janë apo nuk janë për tanësinë e territorit administrativ , të njohur ndërkombtarisht me kufijtë që kishte gjatë dhe pas mbetjës nga ish Jugosllavia ???
Është kjo ditë historike ( përveq nëse gj’vendoset dita e caktuar e mbajtjës se mbledhjes ) ku çdo njëri veq e veq do të deklarohet , ku dhe në bazë të vendimit që merr , do i caktoj vetës epitetin për të ardhmen e tijë përsonale dhe familjës në përgjithësi !!

Kërkesa e qytetarve me numër enorm , shumicë absolute është të ruhet dhe mbrohet territori i R. së Kosovës . Kjo edhe është dëshmu dhe po vazhdon të dëshmohet përmes tubimeve protestuese kundër një akti makabër në dam të tërsisë dhe sovranitetit të shtetit.
Dje me 27. 08. , u dëshmu me protesten e mbajtur në qytetin e Haxhi Zekës – Pejë , ku pothuaj të gjithë qytetarët pa dallim përkatësie partiake dhe fetare , i madh e i vogël , njerëz të profileve nga më të ndryshme moren pjesë dhe të gjithë një zëri i thanë ,, J O ” demarkacionit , verzion i komisuonit qeveritar-shtetror !!!

Po demarkacionit , por aty dhe atje ku ishte kufiri administrativ ku dëshmitë janë të arsyeshme dhe bindëse .
Me një-1 shtator do bëhet deklarimi i atijë për atdhetari dhe atijë për TRADHTI !?
Nuk është vonë që t’i thërrasi kokave dhe të vendosin me bindje dhe vendime vetanake , pa i shiqu interesat përsonale , si dhe trysninë që ju vie nga Bosët e tyre !!!
Nuk prajnë akterët , nënshkrues të kësajë marrveshje në thirrjet e tyre që marrveshje të kaloi në votim. Kjo edhe po vërehet si nga deklaratat , poashtu edhe me nervozitetin e këtyre , duke u arsyetuar se kjo duhet të kaloi pasi kjo është kërkesë edhe e bashkësisë evropijane – UE , si dhe SHBA-ve miq këta tradicional !!??

Ju përkujtoj një shembull:

Këtu ku unë për momentin jetoj dhe punoj – Gjermani , ky shtet për 500 m2 që po mendon se i ka në kontest me R. e Qekisë ka ngritë komision. Ndërsa Kosova po damtohet për më shumë se 82 km2 , kjo nuk po i bënë përshtypje ,, dikujt ” për interesa personale e për qëllime vetanake ???
Jo demarkacionit , të verzionit siq ka propozu komisioni kontraverz shtetror .
Po demarkacionit , ashtu siq ishte edhe për kohë të ish jugoserbisë !!!!!!!
Mbetet të ju deputet të nderuar që të votoni alternativen që ju propozon populli dhe që duhet të jet , ndryshe duhet të pajtoheni me titullin-njollë të zezë TRADHTAR !!

Hannover me 28. 08. 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...