Published On: 23 Janar, 2016

“The New York Times” për vrasjen e afro 1000 shqiptarëve me tradhti në Manastir

“The Neë York Times” boton këtë lajm me 1830 mbi masakrën e parisë shqiptare në Manastir me 9 gusht, 1830. Flitet për 800-1000 të vrarë me tradhëti, pasi ishin ftuar në paradën ushtarake. Plani ishte përpilue nga Mehmet Mehit Pasha. Pak histori për ata që ende mendojnë se Turqit na administruan dhe shpëtuan nga shfarosja…., Lexo, kush kupton anglisht – Gazeta i quan Turqit “racë gjakpirëse” (bloodthirsty race). Kështu duket “vllazëria” e turqve ndaj shqiptarëve në vitin 2016, 186 vjet pas…

E përgatiti: Kolë Gjelaj

new-york-times-1830-206x367

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...