Published On: 31 Janar, 2016

Thaçi president, “kafshat që s’kapërdihet” për LDK-në!

Pika e marrëveshjes së koalicionit PDK-LDK e cila parasheh zgjedhjen e Hashim Thaçit president të vendit mund të jetë një “mollë sherri” e përçarjes së LDK-së.

Kur e ka nënshkruar marrëveshjen për koalicion me LDK-në Hashim Thaçi ka menduar  pak më gjatë se sa kreu I LDK-së Isa Mustafa. Thaçi ka ndjerë “dhembje” kur e ka hequr  dorë prej  postit të kryeministrit por jo pa qëllim e ka futur edhe emrin e tij në një prej pikave të Marrëveshjes së koalicionit me LDK-në, për kandidat të mundshëm për president të vendit.

“Kjo është një lojë e Hashim Thaçit të cilën duhet ta ketë parasysh liderishipi aktaul i LDK-së. Thaçi e di se kundërshtari i vetëm politik është LDK-ja dhe ai kurrë nuk ndjehet i qetë përderisa LDK-ja është e fuqishme.  Ai me qëllim e ka future emerin e tij si kandidat  të koalicionit për president të vendit, për shkak se e di se pjesa dërmuese e anëtarësisë së LDK-së nuk e do Thaçin si lider politik e aq më pak si president të vendit.  Kjo “urrejtje” e anëtarësisë së LDK-së ndaj Hashim Thaçit daton që prej zgjedhjeve të para nacionale në vendin tonë, më vitin 2001 kur PDK bllokonte krijimin e Institucioeneve të vendit dhe kur presidenti Rugova në asnjë mënyrë nuk pranonte Hashim Thaçin as si emër e as si kandidat  për kryeministër të vendit”, është shprehur për Botapress, një prej themeluesve të LDK-së i cili është i pakënaqur për zhvillimet në LDK pas vdekjes së Presidentit Ibrahim Rugova.

Ish-bashkëpartiaku e bashkëpunëtori i presidentit Ibrahim Rugova ka thënë se nuk dëshiron të imponohet me emrin e tij si “shpëtimtar” i LDK-së por ka ftuar lidershpin aktual të kësaj partie që të mendojë për të ardhmen e LDK-së më shumë se sa një mandat  qeverisës.

“LDK-ja duhet të jetë parti e madhe dhe e fuqishme edhe pas këtij mandate qeverisës. Ajo nuk duhet të pajtohet kurrë që të bëhet “servis” i partive tjera. Por nëse LDK e zgjedh  Hashim Thaçin president atëherë e ka vështirë të kërkojë vota te elektorati fanatic rugovian i LDK-së” ka thënë i zhgënjyer ky ish-themelues i LDK-së, për Botapress.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...