Published On: 16 Shkurt, 2016

Thaçi, me dëgjueshmëri ekstreme e ktheu Kosovën në Republikë Autonome të tipit Sovjetik

Agim Vuniqi

  1. Realisht i tërë populli i Kosovës është veteran luftë, sepse të gjithë kanë nevojë për ndihmë financiare, aty është edhe poenta e tërë këtij muhabeti… Në kushte normale veteranët e vërtetë do të jetonin nga anëtarësia, apo nga pagat e dinjiteshme… Nga ligji i veteranëve do të përfitonin ata duke pasur të drejtën e përparësisë në punësim, të tyre dhe të familjarëve të tyre në kushte të barabarta të konkurrimit, flas si në sektorin publik si në atë privat… kështu si është konceptuar, kopjuar, është gati identik me Ligjin e pjesëmarrësve të luftës në LN…
  2. Nuk ka ndryshuar gjë nga koha e exprorektorit-student nga koha e “Bashkim-Vllaznimit” jugosllav, Hashim Thaçi, atëherë student i dëgjueshëm, tash politikan i dëgjueshëm…, sa për korrektësi kjo dëgjueshmëri ekstreme e ktheu Kosovën në Republikë Autonome e tipit Sovjetik, sepse pavarësisë iu gërryen zorrët në çdo cep… pastaj thonë e larguam Serbinë, e Serbia e futi Kral Millutinin anmikun e dëshmuar historikisht kundër shqiptarëve, këtë nuk e arritën asnjëherë më përpara, kral Millutini ishte më i egër se vet Draza Mihaliloviqi, Rankoviqi… e me rend, s’po hy në historinë më të re se pastaj zemërohen..
  3. Më e dobishme për Kosovën do të jetë përgjysmimi i administratës shtetërore, dhe kryerja e shërbimeve online, sesa të punojnë aty njerëz gjysmë analfabet dhe të paaftë, do të reduktoheshin shpenzimet edhe në objekte, në vetura, në plaçkitje dhe kështu do të hapej një perspektivë e re për sektorin e privat… Çka i duhet Kosovës, një qeveri kaq megallomane, më tepër politike sesa teknokrate, pastaj gjithë ata zëvendësministra, çoni të gjithë në asistencë sociale, sepse ata duke mos ditur se çka të punojnë po i pengojnë ata që vërtetë punojnë. Një ndër punët emergjente të kësaj qeverie do të ishte Formimi i Fondit për zhvillim nga diaspora, nën sqetullën e ndonjë banke serioze me kredenciale të larta bankare…, nga e cila do të përfitonin edhe investuesit, aksionarët…
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...