Published On: 11 Shkurt, 2016

Thaçi i kundërvihet opozitës nga Drenica, e kërcënon me ‘lëvizje qytetare’

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Hashim Thaçi i shoqëruar nga zëvendëskryetari Kadri Vesli, si dhe nga anëtarë të tjerë të Kryesisë, ka takuar strukturat organizative të PDK-së në Skenderaj. Në fjalën e tij para anëtarëve të PDK-së Thaçi theksoi fuqinë që ka ky subjekt në Skenderaj duke potencuar se PDK në Drenicë nuk është thjeshtë parti, por ajo është lëvizje gjithëqytetare.

Ai falenderoi strukturat e PDK-së për mbështetjen e vazhdueshme që nga themelimi. “Sot të gjithë ne ndjejmë mungesën e dy bashkëthemeluesve të UÇK-së, heronjve të luftës dhe paqës gjeneralëve Sami Lushtaku dhe Sylejman Selimi’, tha kryetari i PDK-së.

Më tej Thaçi tha se askush nuk mund ta sfidojë vullnetin e qytetarëve të Kosovës, përmes asnjë forme dhe metode. “Edhe sonte këtu nga Skenderaj, lë të dërgojmë mesazhet e dialogut politik, të mirëkuptimit, të tolerancës, sepse nëse dialogojmë me lidershipin e vendeve fqinje pse të mos dialogojmë me njëri-tjetrin, për çështje që janë në interes të përbashkët”, thtoi Thaçi. Ai poashtu theksoi vendosmërinë e pathyeshme institucionale në respektimin dhe mbrojtjen e Republikës së Kosovës.

Ndërsa sa i përket procesit të zgjedhjes së Presidentit para aktivistëve të PDK-së në Skenderaj, kryetari, Hashim Thaçi tha se, zgjedhja e Presidentit do të ndodhe shpejt dhe tërë procesi do të jetë demokratik sipas Kushtetutës së Kosovës dhe sipas ligjeve, transparent dhe sa më gjithpërfshirës. “Unë nuk kam ardhur në Skenderaj për ndonjë lamtumirë, kam ardhur qe t’ju them se unë do të jem më shpesh në mesin tuaj, do të jem zëri juaj, forca juaj dhe energjia juaj”, perfundoi Thaçi.

Ndërsa Zëvendëskryetari Kadri Veseli i uroj aktivistët e PDK-së për zgjedhjen e shpejtë të Hashim Thaçit, President i Republikës, duke siguruar se ky proces do të përbyllet brenda pak ditësh. Ai theksoi se Skenderaj dhe Drenica i ka dhënë shumë Kosovës, tani do t’i jep edhe Presidentin e Republikës së Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...