Published On: 7 Janar, 2016

Thaçi e Veseli në shërbim të ndarjes së Mitrovicës!?

 

driton-tali-23

Shkruan: Driton Tali

 

  1. Ibrahim Kelmendi, dje në një postim të vetin për z Hashim Thaçi dhe z Kadri Veselin (lidhur me debatin për skeçin e Stupcave), kishte shkruajtur diçka që njohësit e rrethanave në Kosovë moti e thonë në forma të ndryshme.

Fjala është për këta dy udhëheqës (H.TH dhe K.V) të rekrutuar nga sigurimi francez në fundvitet e 90’ta.

Z Kelmendi në mes tjerash shkruan “Irrituese ka qenë për mua rroli i Hashim Thaçit (Kadri Veseli duhet të ketë qenë argat naiv i Hashimit.), qysh kur jam informuar se “shok” e kishte francezin Danjean Arnaud, oficer i sigurimit sekret ushtarak francez. Pa pasur nevojë të rrëfej detaje, Miqve ndërkombëtar në Rambuje, në pyetjen e tyre pse vetëm Hashimi nuk po pranon me e nënshkrua marrëveshjen, ju kam thënë se nuk e lejon eprori i tij Danjean Arnaud, i cili është brenda në Kështjellë për ta komanduar Hashimin…”

Kush është z Arno Donzho (Arnaud Danjean)?

  1. Donzho (i lindur me 1971), në vitin 1995 i bashkohet DGSE (‘CIA’-s franceze) dhe dërgohet me detyra speciale në Luftën e Bosnjës ku qëndron derisa nuk fillon Lufta në Kosovë. Për një periudhë kohore (1996-98) punoi edhe si staf i Ambasadës franceze në Sarajevë.

Pasi që Lufta në Kosovë intensifikohet (nga 1998), Donzho braktisi Bosnjen dhe koncentrohet i tëri në krizën kosovare.

Sipas disa informatave ishte edhe në Drenicë gjatë luftës (i shoqëruar nga z Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli) nën pseudonimin Domenik (Domenique).

Ishte edhe në Konferencën e Rambujes (ashtu siç e potencon edhe z Ibrahim Kelmendi), si “këshilltar” i z Thaçi.

  1. Donzho, është i martuar me serben Jovana Marjanoviq, vajzë e një ish-oficeri të sigurimit jugosllav, i cili pas pensionimit (në sigurim) kyçet (si shumica e udbashëve) në diplomacinë jugosllave (si bie fjala në Algjeri).

Tashti, z Arno Donzho është anëtar i Parlamentit Europian, pjesëtar i Grupit të Partisë Popullore Europiane (Kristian Demokrate).

Për shërbimet që ia bëri shtetit të vet (në Ballkan), u dekorua me medaljen “Ordre national du Mérite” (në vitin 2000, si 29 vjeçar???!!!).

Unë plotësisht pajtohem me z Kelmendi i cili kërkon që ‘“të formohet komision parlamentar për të hetuar ‘shoqërimin’ e Hashimit me Danjean Arnaud”’, sidomos për çështjen e ndarjes së Mitrovicës, ku në njërën nga protestat e mitrovicasve menjëherë pas luftës, shihen z Thaçi dhe z Vesli, s’bashku me disa oficer francez, duke e qetësuar masën e revoltuar.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...