Published On: 9 Mars, 2016

Thaçi Ahmet Krasniqit: “Shumë shpejt do ta kryej misionin me ty”! e Tahirit: “Do të luftoj me ty Tahir Zemaj si me shka”!

Letër mikut! (3)

Sinan Kastrati

Me Milazimin e me Rifatin atë natë, hëngrem bukë të nxehtë që sapo kishin dal nga furra me dru e pim qaj të rusit. Milazimi u ul me ngrënë sa për mos me na prish se si duket nuk i hahej buka. Ai ishte nazeli, siç thonë ana e jonë. Yrjet Berisha, një nga shokët e dhomës, cimer dhe student letërsie, si më i papritueshëm e i hasë që ishte, i hahej ushqimi shumë, shkonte natën e blente bukë. Ai hante çka gjente. Si më i shpejt që ishte e këmbë gjatë, shkonte çdo natë, në ora 23:00 të natës, te mahalla e kacallarëve dhe blente bukë. Bukën e hanim me djath që merrnim nga shtëpia dhe qajin e zienim vetë, por që e kishim të ndaluar nga personeli i QS me mbajt reshoja nëpër dhoma pasi që hargjonim shumë rrymë.
At natë, natën kur erdhi Milazimi me Rifat Latifin, Yrjet Berisha, nga një fshat i komunës së Dragashit, me banim në Prizren që kishte shkuar me marr bukë të nxetë u vonua bukur shumë, si për inat.
Kur e pyetëm Yrjetin, pse u vonove? Ai na tha: E takova Xhemajl Mustafën që edhe ai donte me ble bukë, por nuk kishte pas pare dhe unë ia dhashë paret për bukë, tha Yrjeti dhe erdhëm bashkë me Xhemën duke biseduar…deri këtu.
Unë isha vetë i treti në dhomë por mora edhe tre shokë ilegalë me fjetë me mua, Ismet Ali Bytyqin, nga fshati Lubizhdë, Bajram Selman Kastratin. Karadakin nga fshati Damanek dhe (më vonë, kur dual Ismet Bytyqi nga banesa, e mora) Ismet Tahirajn që deri atëherë banonte te Imer Berisha nga fshati Poxhar, nipash i Ismetit).
Yrjeti ishte më i rrituri, por edhe më i fuqishmi nga ne të tjerët, cimerët e dhomës. Bajram Karadaki i thonte Yrjetit si me shaka: Pela e Dragashit, ndërsa Yrjeti e hypte në orman të hekurt që ishte më shumë se dy metra i lartë e Bajrami nuk guxonte me zbrit nga friga se po e then ndonjë këmbë apo dorë dhe deri sa Yrjeti bënte rahmet dhe e zbriste, ai rrinte mbi orman.
Ismeti, nga Belegu, ishte djalë i halit`t i lazdruar por shumë i shoqënueshëm, i dashtun e besnik i madh. Ai bënte qapkanllëqe cdo natë në kooridorin e gjatë të pavilonit dhe të gjithë banuesit i qilnin dyert e shikonin cka po ndodh. …
Kur pinim qaj të rusit, Ismeti e mbushte një tas të kumpotit e Bajrami i thonte: Ismet, qaji i rusit pihet me tereqillak, nuk pihet me tas kumpoti, por me gastare të vogla.
Yrjeti, mua më “frigohej”, ndoshta edhe më respektonte, nuk e di por fjalën nuk ma kthente edhe kur unë e qortoja. Unë isha i rreptë, dëshiroja që të ketë rend e disiplinë. Për këtë ma kanë thënë edhe shumë studentë të gjeneratës… e shokë të dhomës. Edhe në dhomat e konvikteve kisha dëshirë dhe kërkoja që të ketë rregul, kur mësonim edhe nëse vie dikush “mysafirë” kërkoja mos me ia hap derën, kur e kishim kohën e mësimit. Kjo ka ndodhur edhe më vonë gjatë studimeve në vitin e dytë e deri në të katërtin ku cimerë i kisha: Hamdi Sopën (është vetvra?), Fehmi e Shkukri Ibrahimin, Ismajl Kurteshin, ish kryetar komune në Gjilan, tash në Vetëvendosje.
Milazimi njëherë, pas dy tre viteve kur ka ardhur në banesë te unë e unë nuk kam qëlluar aty, ai ka ndejtur me Bajramin, Ismetin, Yrjetin…. kur u takuam më vonë më pat thënë: Pa ty nuk pu rrihke. Kanë fol cimerët e tu vend e pa vend e pa dit me u nal! Milazimi sigurisht është mahit por edhe ka dashur me më thanë se unë isha pak më i rreptr se të tjerët.
Milazimi banonte te motra që ishte e martuar për Namon Gërdovcin, tregtar i pasur. Namani, dhëndri i Milazimit, shtëpinë e kishte rrugës për te shkolla Normale, afër ish medresesë Alaudin në Prishtinë. Më tha se i ka dy motra të martuara në Prishtinë, te Namani dhe te Sami Gerdovci, ish gjyqtar në Gjykatën Komunale për Kundërvajtje në Prishtinë.
Unë e kam mbajt fjalën sa i përket fjalës që ia kam dhënë Milazimit. Sa herë që Milazimi ka pasur nevojë për mua e unë kam pasur mundësi, e kam ndihmuar. Kur kishim provime me shkrim, nëse Milazimi nuk vinte në kohë, e zinte ose nuk i dilte gjumi, unë e kam lutur profesorin që të pret deri sa ta thrras Milazimin. Dhe këtë e kam bërë. Kam shkuar në Dekanat dhe e kam thirrur Milazimin në numrin e tel. të shtëpisë, te Namani që Milazimi ma kishte dhënë n`besë. Telefona mobil nuk kemi pasur dhe jo të gjithë kanë pasur telefona fix në Pristinë, përveq zyrtarëve dhe pasunikëve.
Telefoni, banesa, kerri e puna, kush i ka pas, në atë kohë ka qenë luks dhe privilegje.
Nga ana tjetër, Milazimi dhe Familja e tij ma kanë kthye të mirën time të vogël dy e ndoshta trefish më shumë. Mixha Hasan, Hasan Breznica, babai i Milazimit sa herë që ka ardhur te vajzat e veta që i kishte te Namani e Sami Gërdovci, ka ardhur edhe te unë, në Konvikt me nga një kese përplot, me nga dy kgr. shiqer të Pejës, një 1 kgr. qaj të rusit, duhan, ushqim pemë, perime nganjëherë më linte edhe ngapak pare.
Milazimi, gjithashtu, shpesh kur e ka marr rrogën, më ka dhënë pare ose më ka blere gjëra ushqimore, duhan e të tjera… Me pakë fjalë, Milazimi më ka ndihmuar materialisht dhe më ka dalluar nga të tjerët. Çdo festë që kishte Milazimi në Familje, më ka marr edhe mua. Edhe kur është martuar, më 1979, nga njerëzit e zgjedhur dhe në krye të dasmorëve kam qenë unë edhe pse i ri, M`staf` Majanci, babai i Xhevat Durmishit nga Stanovci i Ult, Namon Gërdofci e ndonjë shok i rrallë i studimeve dhe punës, tre apo katër.
Hajdini, vëllai i madh, atherë mësues në Breznicë e Izedini, nxënës më nderonin, respektonin e më donin shumë. Edhe Ekremi, djali i madh i Hajdinit, që ishte i vogël e i padjallëzuar por shumë i zgjuar, që nuk ka pasur më shumë se 5 vjeq gëzohej kur shkoja unë. Atij ia bleja nga një kese me karramela. Pra unë isha bërë pjesë e familjes së Hasan Breznicës dhe shkoja shpesh me Milazimin në Mitrovicë. Ditëve të pushimitë buaja nga dy e tri netë si në shtëpinë time, te nana e baba im në Turjakë.
Gëzoheshin e gjithë familja, gëzohesha edhe unë.
Bukën e Mixhës Hasan Breznica dhe të Familjes së Milazimit nuk i harroj.
Izedinin, kur i ka fillua studimet në fakultetin ekonomik, e kam pasur ilegal në konviktin nr. 3 dhoma nr. 206. Cimer e kam pasur Ali Lajcin, ish i burgosur politik, më 1981 dhe ish kryetar komune në Pejë, dy mandate. Herën tjetër, kur banoja në dhomën nr. 207, me Fadil Teneqen nga Kaqaniku, përsëri e kam marr me vehte Izedinin, vëllain e vogël të Milazimit me banua me mua. Një vit tjetër shkollor, kur unë punoja, viti shkollor 1977/78, edhe pse ia lash Milazimit dhomën time që ma kishin ndarë Qendra e Sudentëve për Cështje materiale, dhomë dy kreveteshe, në konviktin nr. Nr 3 me cimer Nuhi Sylën, Milazimi kish pas harrua me marr qelësin dhe me e bërë pagesën në kohë…. pastaj kur ka kalua afati QS e ka marr dhe ia ka dhënë dikujt tjetër.
Edhe tash me Hajdinin e Izedinin, shkruajm letra e flasim në telefon.
Edhe një detaj: Ne fakultetin tonë kur behej regjidtrimi apo vërtetimi i semestrit para shallterit kishte tollovi. Njëherë duke kaluar para asaj mase me studentë bashkë me Milazimin, Muhamet Mahmutin e Ismet Lushin-Tahiraj, pash një vajzë që më përshëndeti. Ishte mbesa e Isa Panxhës, mësues nga Peja i cili punonte në fshatin Lubizhdë, fshat ku unë e kisha kryer shkollën fillore. Ajo donte ta vërtetonte semestrin apo regjistronte vitin shkollor, nuk e di. Atherë unë ia mora indeksin asaj vajzës dhe hyra te Demë Mahmuti e ai ma vërtetoi. Në kohën kur ajo vajza bisedonte dhe rrinte me neve, një djalë nga Deçani disa herë erdhi dhe e filloi me e rrok për krahu at vajzën. Unë dikur po i them vajzës: Nëse ke diqka me te shko te ai. Ajo më tha se s`ka asgjë me të por ai po i shkon mbrapa dhe nuk po e len rehat.
Atherë unë iu drejtova Ganiut (kam dëgjuar se ka vdekur): O djalë mos e nguc deri sa është me mua….! – Mbylle gojëm më tha ai. -Mirë ia ktheva unë por më mos eja k`tu edhe njëherë!. Ai pas pak erdhi përsëri dhe ma drejtoi gishtin te hunda, veç sa s`ma shtini gishtin në sy duke më thënë që ta mbyll gojën e ta uli kokën. Unë më s`prita, ia dhash disa grushta në kokë dhe e rrxova për tokë. Ai kur ka dashur të më mëshoj, Milazimi e ka pengua, nuk e ka lënë me më ra mua por Milazimi nuk i ka ra Ganiut.
Por, kësaj radhe desha të shkruaj një letër për dy miqtr, për dy shkrime, që unë nuk pajtohem me ta (me shkrimet e tyre).
Njëri që e mbronte Isa Mustafën, e tjetri Hashim Thaçin.
E përbashkëta e të dyve dhe e të dy shkrimeve të tyre është se të dytë “dëshirojnë” që Hashimi të “emërohet” kryetar i Kosovës.
Këtu me dëshirën e njërit nga miqtë e mi, e hoqa të gjithë pjesën që e kisha pregaditur e kisha ndejtur pa gjumë disa netë.
E hoqa edhe pjesën ku “polemizova” në distancë dhe isha “kundër” Milazim Krasniqit, por Milazimi u bë burrë dhe më tha: O shoqi jem shkruaj qka të duash se unë të njoh ty. Miqësia jonë nuk prishet pse ti mendon ndryshe! Milazimi e dinte që unë nuk jam kundër Milazimi. Ai nuk deshi që ta shoh shkrimin që flas për te, që është një virtyt edhe cilësi e rralë te njerëzit e mëdhenjë që kanë arritur majat më të larta në letërsi e kulturë, shkencë e teknikë.
Mjerisht njerëzit e tillë si Milazimi, nuk kisha dëshiruar që të “angazhohen” në politikë dhe mirë ka bërë Milazimi që është larguar nga “politika”, mendoj, nga partitë politike.
Pra i hoqa disa “faqe”, pjesët që i kisha shkruar “kundër” dy miqëve të mi. Meqë njëri u tërhoq, unë hoqa edhe pjesët që kisha shkruajt për Milazimin.
Ato “tema” më nuk janë “aktuale” pasi që Hashimi u zgjodh, kryetar. Në atë shkrim kisha shfrytëzuar shumë materiale që më kishin ardhur në ndihmë për tu ballafaquar me fakte nga tereni, “betejat e fituara” e lufta “e humbur” dhe nga akterët kryesorë, Kolonelët Ahmet Krasniqi, Ministër i Luftës, Agim Mehmeti, Zëvendësi i Ahmetit, Tahir Zema, Major Nazif Ramabaja, Anton Çuni … etj që i kujtoi me nder dhe taborri tjetër “komandantët” e përgjithshëm të “shatabit të Rognerit” e të “Bllacës”, “drejtorin politik”, “ministrat e mbrojtjes”, Azemi e Bicaj e, “zëdhënësat” Jakup Krasniqi e “përfaqësuesit politikë”, Demaqin, Bardhyl Mahmutin etj. krejt i hoqa, “i harrova”.
I nderuari N.N. Isën e Avdullah Hotin, tash ministër i takova në Malishevë më 9 gusht 2013, pas një takimi që patën me bashkëatdhetarët, në restoran MANI, pronë e tetë (8) vëllezërve (Rrahmanit, Rrahimit, Milazimit, Sakolit, Milaimit, Beqirit, Jahirit dhe Bekimit) djemtë e mixhës tim, nipat e Shaban Seferit.
Pas atij takimi, shumë të “ftohtë” edhe pse ishte vapë përcëlluese, Salih Morina antar i Kryesisë së LDK-së për Malishevë dhe kandidat për kryetar komune më tha: Sinan edhe ti ke me ardh me neve, në një takim të rrethit të ngushtë ku kishin pregadit jo ku me e dit se sa për njerëz si Isën e Avdullahin.
Vendi ku kemi ndejt me Isën afro dy orë e kemi pirë kafe, është restorani EDORRITA e Nuhi Mazreku (dhe Milaimit, vëllaut më të madh) pronarë të kafesë.
Në at takim kanë qenë: Januz Kastrati, ish kryetar i LDK-së, Salih Morina, ish kandidat për kryetar të komunës në Malishevë, Dr. Isuf Telaku nga Banja, psikiatër, tash pensionist, Dr. Milazim Kryeziu nga Bubaveci, dhëndërr i Demush Krasniqit, familjes së njohur të Mulla Osmanit, Hoxhës së Vll. Drenofcit, Ramë Bubli, biznismen i madh dhe mik shtëpie, Qerim Kastrati, kusheri dhe profesor i SHLP-së në Gjakovë etj. por jo më shumë se 15 veta përveq shërbyesve dhe pronarëve.
Mua më kanë ulur ballë për ballë me Isën, në ballë të oxhakut dhe jam mundua që mos ta rëndoj me fjalë Isën, sepse ishte si në shtëpinë time e ku edhe unë isha musafirë, pasi që jetoja jashtë dhe i kisha të gjithë kusherinjët aty, në vendet më udhëheqëse, familjarë, miq, ish nxënës e të tjerë të afërm të mi që ishin me Isën. Pra më vinte keq edhe pse nuk kisha besim në Isën. Isa ka tregua deri më tash se ka afinitet me u avancua në pushtet me dinakëri.
Megjithate unë nuk e kam lënë rehat Isën duke ia kujtuar “dorëheqjen” e Fatmir Sejdiut dhe tradhëtinë që ia kanë bërë Hashimi e Jakup Krasniqi, Fatmirit, dy analfabetë me “diploma të fakultetit” nga Drenica, një profesori të fakultetit në Prishtinë. Gjatë ndejës, që Isa rrinte, si me u ul, ”me ndejt në baskia” nuk i zuhej vendi ”si zorrt në prush”, sytë i lëvritnin, shenja jo të të sinqerta, Isës i thash: “Pse e prisht marrëveshjen me Hashimin e Pacollin….për zgjedhjen e presidentit?”
Besom N. N. Isa, si mi i malit (Mini i Malit)….) e Uri e ulte kryet veq që s`e futke nën këmbë e s`hynte nën tavolinë. Nuk mund të më kqyrte në sy … Pergjigjet e tij ishin gjysmake, me bisht, jo bindëse, të paargumentuara e qesharake.
Pas bisedës kur ai shkoi me “eskortën” e tij, mua të pranishmit më thanë: “Me ty ka fol se me të tjerët nuk flet hiq, Ai është arrogant, egoist e xheloz”!
Në Nëntor të po atij viti, 2013 isha në Prishtinë dhe dëshiroja që ta takoja përsëri Isën ose dike tjetër nga Kryesa e LDK-së. Më parë isha te Arsim Janova. Arsimin nuk e njihja por kur unë isha duke pirë kafe te Instituti Albanalogjik me Milazim Krasniqin…. e Isa Bajqincën, Hajro Ulqinakun etj. Arsimi na përshëndeti. Milazimi më tregoi se Arsimi është burrë i mirë dhe unë pata dëshirë që të ta takojë e të rrijë me të.
Të nesërmen shkova te ai, në zyrën e ti në Termokos.
Arsimi, si drejtor i Termokosit më priti shumë mire, pritje që s`mbaj mend ndërsa Avdullah Hoti, në selinë e LDK-së, që unë shkova, as një kafe nuk ma qiti dhe më priti shumë keq, ama edhe ai më premtoi se me PDK-në nuk do të bëjnë koalicion.
Milazim, kur unë kam ardhur për herë të parë në Mitrovicë në Familjen tënde, Hasan Breznica, babai yt më ka thënë: Sinan , Mitrovicën kanë me e nda. Ibri është kufini. Në Veri, spitalet dhe pjesën më të ndërtuar të qytetit, kanë me e marr shkitë. Aty ke qenë edhe ti, Hajdini e Izedini kur mi ka thënë këto fjalë. Ti edhe pse më njihshe, megjithate kishe të drejtë që të kesh ”rezerva” e ndoshta edhe një dozë dyshimi, sepse jetonim në kohë të k`qia dhe me të drejtë nuk të vinte mirë që Babai i juaj folte aq shlirë me mua, për të parën herë. Të dytë kishit të drejtë, Hasan Breznica që fliste drejtë, sepse ishte i drejtë dhe ti, Milazim, kishe gjithashtu të drejtë sepse ishte hera e parë që vija te ju. Duhej ngrëne një thes krypë për me e njoft ni shoq, tha Bac Hasan, ndjesë past!
Tjetra: Babai i juaj, Hasani na tregoi edhe një ndodhi tjetër që i kish ndodhur me një shka nga Breznica. Emri i shkaut nuk më kujtohet. Ai e kish pas takua Mixhën Hasan në qytetin e Mitrovicës duke shetitur. Kur e sheh Bacën Hasan, shkau e thirr me zë të lartë e në emër Hasanin, se ishin rrit bashkë: O Hasan Breznica, më thirri shkau i Breznicës kur më pa në qytet -A hala nuk je dek- a?
-Mitrovicën kemi me da. Knej lumit (Veriun) kem me marr na e ju, Jugun.
Mixha Hasan na tha neve se si iu ka përgjegj shkjaut kështu: -Jo, nuk jam dek thash!
-Pa e mshel njanin sy e me t`kqyr ty veq me njanin ty, unë nuk kam me dek.
Milazim, të kujtohen këto biseda?
E pra, Milazim pse “udheqja” e Kosovës nuk i ka dëgjua këto flalë nga pleqt?
Prandaj edhe po bëhet gjithë kjo hallakamë që të kallet Kosova e të pshtojnë ata, “udhëheqësit e luftës” që edhe tash e kanë kapur për fyti e ia kanë lidh ”për qafe lakun”, Kosovës, sikur në Shqipëri më 1997 kur digjeshin shkollat, bibliotekat e Arkivat që as Turqia nuk i kishte zhdukur krejtësisht dhe të gjitha …pastaj më 2004 në Kosovë ndodhi një skenar i ngjashëm por fal Zotit e nuk pati sukses, më vonë kur i digjnin malet duke thënë: ”Nëse nuk i fitojmë zgjedhjet, kemi me e kall Kosovën”!
Pjesë nga biseda e ”gjeneralëve”, ”drejtorëve politike e ushtarakë” me eprorë ushtatrakë (Major N. Ramabajën)
“Më thuaj se a je oficer dhe nëse po çfarë drejtimi të Akademisë Ushtarake ke të kryer sepse unë njoh gjeneratën time dhe katër gjenerata para dhe pas meje dhe s’më kujtohet figura jote se e kam takuar diku”.
“Unë jam Rexhep Selimi, inspektor gjeneral i UÇK-së, s’kam të kryer akademi ushtarake, por kam studiuar Shkollën e Lartë të Gjuhës dhe Letërsisë”.
“Thaçi kërkonte që të gjithë të hynin nën komandën e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, komandant i të cilit Shtab nuk dihej se kush është dhe mbahej sekret apo nuk ekzistonte fare në atë kohë.
Në një bisedë tjetë të Major N. Ramabajës se fondi “Vendlindja Thërret” është i Lëvizjes Popullore dhe sipas kësaj UÇK-ja s’po del se s’është ushtri e popullit, por e Lëvizjes Popullore, Hashimi do të thot këto fjalë: “Baci Nazif, unë për ushtri s’mundem të bisedoj me ty sepse ti je profesionalist dhe i di shumë më mirë gjërat ushtarake, por ne po kërkojmë të hyni nën komandën tonë dhe asgjë tjetër”.
“Shumë shpejt do ta kryej misionin me ty” i thotë Hashimi Kolonel Ahemt Krasniqit dhe i drejtohet Tahir Zemajt drejtpërsëdrejti, Hashim Thaçi: “Do të luftoj me ty Tahir Zemaj si me shka, me ty dhe me njësitë tua!”.
“Pushka top t’u bëftë”, i thotë Tahir Zemaj Hashimit.
Por, Milazim, edhe unë besoj sikurse ti që kur të hapen arkivat do të del e vërteta në shesh.

Për fund: Shkrimin e pata titullua: Hashim Tha]i nuk duhet të zgjidhet kryetar i Kosovës! Dhe me nëntitull: Një letër dy miqve të mi. Pasi e kisha bërë letrën gati për botim, njëri nga miqt e mi, që kisha zgjedhur si më të mirin dhe e kisha vu në krye të letrës, me shkruante: ”Jemi shoke e miq te vjeter… pjesen qe ben fjale per mua hiqe, ndersa pjesen e shkrimit me Milazimin botoje, edhe pse paraprakisht kisha menduar se, meqenese e ke shok e mik te vjeter, ka qene mire edhe ate me e pyet. ”
Milazimin e pyeta dhe ai mu përgjigj BURRËRISHT. Qe përgjigja e Milazim Krasniqit, pjesë nga letra: ”I nderuar miku im, Sinan,
raportet tona private miqesore te vjetra nuk lekunden nga qendrimet tona te ndryshme publike, prandaj je gjithmone i lire plotesisht, ashtu sic e ndien edhe veten, qe te shprehesh gjithe ate qe e konsideron te rendesisheme te dobishme qe ta shprehesh. Lidhur me ate shkrim, kur ta dergosh … ( pa ma derguar mua fare) … me njofto …!
Te uroj shendet e gjithe te mirat!
Milazimi
N. N.* (Personi me inicialet N. N nuk deshi me ia përmend emrin edhe pse më perë nuk kishte kundërshtua) e Milazim Krasniqi (duhet vazhdua) nuk kishte kurrfarë vrejtje e as kundërshtie. me Milazim Krasniqin. FUND – SHQIPTARI.EU
Sinan Kastrati, Suedi

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. Mal Uka thotë:

  Titulli i shkrimit i ngacmon ndjenjat e qytetarve Ish dashte ta preke prokurorin e drejtesine dhe te veproj nese duan shtet Deri sa heshtin organet atehere kuptohet se pushtetaret e kan vetem nje emen e quhen Hesht !Vargu i vrasjeve te gjateluftes e paseluftes nuk eshte i vogel Heshtat jan vrastaret e ligjit , jan vrastar te shtetit jan vrastar te ardhmerise ! Guximi per ta thene te verteten
  eshte atedhetarizem Kritika ndaj tallabuqeve politik ne
  baze argumentesh eshte parim njerzor Nuk e kuptoj NN qe
  aqikohet duke e porosite sinan Kastratin qe tmos e permend
  Ndoshta NN ketij shkrimi i len boshllak ! Por gjykimi i im
  thot: Titulli i shkrimit eshte kerkese gjithepopullore qe
  te zbardhen te zezat dhe zezaket te jen para ligji !
  Manipulatoret e shperndar neper parti politike qe perbejne
  kryesin e gjukhellave te korruptuar , shantazhuar , manipuluar jan defektberesit e ardhmerise qe po e shkelin
  pameshirshem duke u thirre ne demagogjine se po bejne
  shtet gjukhellash ! Shembujt e ngjarjeve pasojne kuptim!
  Gani Geci e shashtrisi Azem Sylen me livore qarri ne dore
  Dhe u detyrue qe bashk me Hashimin te ulen ne qergen e
  kanunit ! Andaj familjarve te tvrarve mundesija e vetme
  u ngele ta zane priten me livore bungu Dhe qerga shtrohet
  dhe drejtesia knaqet me livore kanuni !

  Përgjigjiuni
  Pelqej(16) Nuk Pelqej(2)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...