Published On: 31 Gusht, 2016

Terroristët serbë me trotil, mina, dinamit, mortaja… por askush nuk arresohet

Hetuesit e sektorit rajonal të hetimeve DRP Ferizaj, në bashkëpunim me zyrtarët e Doganës së Kosovës dhe AKI-në sot kanë realizuar një operacion në Shtërpcë.

Pas pranimit të informatave nga terreni se në një bodrum në kuadër të shkollës, “Jovan Cvejic” në Shtërpcë ka disa mjete shpërthyese, Sektori rajonal i hetimeve në bazë të urdhëresës nga Gjykata Themelore në Ferizaj, sot ka bërë kontrollimin e këtij bodrumi ku me këtë rast janë gjetur dhe konfiskuar:

– 43-copë kallëp të trotilit, 23-copë detonator mekanik, 7-copë mina cilindrike dhe një minë në formë katrore, dinamit improvizues , një fitil ngadalë ndezës, 3-copë siguresa të minave antitank, një paketim parfinë kristalore, një minë shkollore e mortajës së dorës EM-57, pajisje ushtarake që dyshohet të jenë gypa indikatorësh për detektim të helmeve kimike.

Në kontrollimin e objektit kanë asistuar edhe një njësi doganore për shkak të përdorimit të disa mjeteve (kamerave ) dhe njësia e qenve K-9 për kontrollimin e terrenin për ndonjë mjet tjetër plasës.

Pas përfundimit të kontrollimit në intervistë është ftuar drejtori shkollës me qëllim të grumbullimit të fakteve se kujt i përkasin mjetet e lartcekura, i cili sipas tij nuk ka pasur njohuri se si dhe nga kush ato mjete ishin vendosur në objektin e shkollës. Pas intervistimit dhe konsultimit me prokurorin e shtetit i njëjti lirohet.

Të gjitha dëshmitë e lartcekura janë tërhequr nga vendi ngjarjes nga ana e Njësisë kundër deminimit në kuadër të PK-së. Pas ekzaminimit ë mjeteve të lartcekura ,kompletimit të hetimeve dhe konsultimit me Prokurorin e Shtetit do të shikohet për veprime të mëtutjeshme hetimore.

Ndërsa oficerët doganorë pas disa kontrolleve të kryera ,kanë konfiskuar një sasi të konsiderueshme të alkoolit, cigareve dhe naftës së kontrabanduar, shkruan në komunikatën për media. /GazetaExpress/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...