Published On: 11 Janar, 2017

Termopilet shqiptare: 12.000 ushtarë serbë të vrarë, dhe hakmarrja rrëqethëse mbi popullsinë civile (Video)

TERMOPILET SHQIPTARE… Betejat e mëdha të 19120-ës ku ushtria serbe la mijëra të vrarë ballë luftëtarëve shqiptarë. Pastaj ndodhi Hakmarrja e tyre dhe masakrat rrëqethëse mbi popullsinë civile.

12.000 ushtarë serbë të vrarë. Lufta e vërtetë e pavarësisë. Lufta e Lumes!

Historia e krahinës së Lumës dhe luftës së saj kundër serbëve në fillim të shekullit të 20. Beteja e madhe e vitit 1912 ku ushtria serbe la mijëra të vrarë ndaj luftëtarëve shqiptarë në krahinën e Lumës në Kukës.

Një histori e panjohur për shumë shqiptarë që vjen përmes dëshmive rrënqethëse për masakrat e mëpasshme.

Pse ajo u mbyt për të mos u treguar dhe pse historia e Shqipërisë flet kaq pak për një ngjarje të tillë heroike e tragjike njëkohësisht.

Ndiqni të plotë dokumentarin “Termopilet Shqiptare…” (SHQIPTARI.eu)

termopil2

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...