Published On: 28 Shtator, 2016

Terminali i Autobusëve, vjedhja e radhës nga Erion Veliaj!(LETRA)

Pronarët e vjetër të tokës ku bashkia e Tiranës ka shpallur tenderin për ndërtimin e Terminalit të autonusëve, janë kundër dhe e cilësojnë si mashtrim të radhës të institucionit të Bashkisë.

Unë kundërshtoj mashtrimin e radhës nga Bashkia e Tiranës për Terminalin e Autobusëve.

Ja letra e plotë e tyre:

Toka 85.000 metra katror është e trashëguar e fituar nga të gjithë shkallët e gjyqësorit edhe nga vendimi i Gjykatës Kushtetuese, ku palë ka qenë edhe Bashkia e Tiranës, Zyra vendore, zyra qendrore dhe Avokatura e Shtetit dhe i ka humbur të gjithë gjyqet.

Si mund të bëjë një tender në pronën tonë pa qenë ne prezentë dhe bashkëpunëtor të tenderit. Kjo është vjedhja e radhës që dëshiron të bëjë Kryetari i Bashkisë Tiranë bashkë me Drejtorinë Juridike. Për këto shkelje do të bëjmë dhe kallëzim penal.

Bashkëpunim me bankën “BERZH” që pronat tona ti përfitojnë dhe ti vjedhin për qëllimet e tyre që t’jua japin firmave të tyre që fshihen. Bankën BERZH e kam vënë në dijeni vite me radhë me shkresa me vendime që kjo pronë ka pronarë dhe të mos bëjë financime të jashtëligjshme kur prona ka pronar.

Mund t’ju paraqesim edhe kartelën e bllokuar që është e plotësuar nga ZRPP Tiranë dhe një pjesë e tokës me certefikatë. Si mund të bëjë një tender me pronat e qytetareve ky kryetar bashkie kur deri dje thoshte: Unë do ti njoh pronarët e ligjshëm dhe do bashkëpunoj me këta??

Si është bashkëpunimi duke i vjedhur?? Nuk i vjedh dot sa të jemi ne gjallë. Për këtë pronë, vite me përpara donin ta vidhnin për shoqërinë malajziane por nuk i doli. Për këtë pronë u bë dhe studimi për terminal doganor, sërisht ne e anuluam, 600.000 euro studim shkuan në kosh të plehrave.

Për këtë pronë ish-Kryetari i Bashkisë Tiranë bëri studim 600.000 euro sërisht për stacion treni, por prapë 600.000 euro shkuan në vjedhjen e radhës, vetëm për studim. Vlerën e studimit të fundit do ta publikojmë në ditët në vazhdim dhe firmat kush fshihen prapa këtyre tenderave

Përfaqësues me prokurë të përgjithshme nga trashegimtarët e familjes Dapi, Hajdin Qevani.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...