Published On: 20 Janar, 2016

Tempull i lirisë, rihapet më 21 janar

  • Shtëpia e Pavarësisë, që mban emrin e presidentit të parë të Kosovës, Ibrahim Rugovës, ka disa ditë që ka mbyllur dyert për vizitorët. Objekti, që është kthyer në Shtëpi të Pavarësisë, më 2 dhjetor në vitin 2007 i është nënshtruar renovimit, ndërsa do të jetë gati më 21 janar, në datën që përkon me dhjetëvjetorin e vdekjes së Ibrahim Rugovës.Në shtëpinë që është cilësuar tempull i lirisë, pasi në të janë zhvilluar të gjitha ngjarjet mes viteve 1988 deri më 1999, të cila kanë qenë të paraqitura në mënyrë kronologjike.

    Pas 21 janarit, siç shkruan Zëri, Shtëpia e Pavarësisë “Ibrahim Rugova” do të këtë dokumente të reja, do të ketë bibliotekë, ndërsa siç është thënë nga zyrtarë të Ministrisë së Kulturës, do të ketë edhe ekspozitë të përhershme.

    Drejtori i Muzeut të Kosovës, Skender Boshtrakaj, ka thënë se në Shtëpinë e Pavarësisë nuk është bërë ndonjë ndryshim strukturor. “Është duke u bërë një renovim në kuptimin, jo ndonjë ndryshim strukturor, por thjesht një renovim i vendit për ta pritur datën e 21 janarit, do të thosha, në mënyrë dinjitoze”, është shprehur Boshtrakaj, duke shtuar se pjesërisht do të mbesin të gjitha ato eksponate që aktualisht janë në Shtëpinë e Pavarësisë. “Muzeu i Kosovës planifikon që edhe këtë ta implementojë një vizion që Muzeu në të gjitha hapësirat e veta duhet të jetë vend atraktiv dhe mikpritës për fëmijët dhe të rinjtë, për studiues, të cilët mund të vijnë aty të marrin materiale, të sjellin materiale, t’i interpretojnë dhe t’i riinterpretojnë, të kontribuojnë në pasurimin e fondit dhe po ashtu një vend mirëpritës për turistë dhe vizitorë në përgjithësi”, ka thënë Skender Boshtrakaj. Ai është shprehur se prej datës 21 janarit do të fillojnë të punojnë më shumë me fëmijë dhe të rinj.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...