Published On: 10 Mars, 2016

Tefik Ramadani, nderohet si person që ka ndihmuar integrimin në shoqërinë gjermane

  • migrimi
  • Hapja e ekspozitës me 5 mars në Mannheim

Me 5 mars 2016, arkivi i qytetit në bashkëpunim me Universitetin e Mannheimit, hapi ekspozitën me temën “ Migrimi në qytetin e katrorëve”.
Në këtë ekspozitë janë përzgjedhur 25 qytetarë me prejardhje të huaj e që me punën dhe aktivitetin e tyre kanë dhënë një kontribut modest në zhvillimin e qytetit, në integrimin e qytetarëve të huaj në shoqërinë Gjermane, në zhvillimin e tolerancës, mirëkuptimit dhe respektit të ndersjellë, si dhe në tejkalimin e pengesave dhe barrierave të ndryshme në rrugën drejt integrimit të plotë në shoqërinë gjermane.

Në mesin e këtyre 25 migrantëve ishte zgjedhur edhe Kosovari, Tefik Ramadani, i cili qe 22 vite jeton në Mannheim.
Se kush është Tefik Ramadani, tregon biografia e tij e shkurtër e botuar në gjermanisht, në broshuren me titull “Migrimi në qytetin e katrorëve”.

Mannheimi është një qytet i migrimit (imigrimit). Të përndjekurit, refugjatët , migrantët e punës dhe familjet e tyre që nga viti 1945 kanë lënë gjurmë në Mannheim. Sipas të dhënave statistikore 42 % e popullsisë së qytetit (ca. 310.000 banorë) kanë prejardhje të huaj, ndërsa 20 % të tyre ende e posedojnë pasaportën e një shteti të huaj.

Por, kush e njeh historinë dhe të kaluarën e atyre migranteve, që para disa dekadave kanë imigruar në Mannheim, dhe tanimë vetkuptueshëm, janë bërë banorë të qytetit?

Pikërisht ky ishte edhe qëllimi i ekspozitës, njohja me biografitë e Migrantëve të suksesshëm të qytetit të Mannheimit.

V.Z., Mannheim

migrimikry

migrimi  migrimi3

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. gana thotë:

    Personalitet qe ka dhene kontributin qe i takon cdo Shqiptari qe ta perfaqesoj kombin si eshte ne shpirt e ne zemer.Keso ambasador te pa emruar na duhen gjithandej.Kesi sherbimi duhet ti behet vendit e shtetit tone.Per Shqiptaret gjithmon fjale miradie.

    Përgjigjiuni
    Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...