Published On: 6 Prill, 2016

Të vendosur autoritetet tona ndaj bllokadës me Serbisë

  • Autoritetet e Kosovës kanë rikonfirmuar se masa e reciprocitetit ndaj Serbisë për transportin e naftës dhe gazit do të vazhdojë, derisa kjo e fundit të pranojë certifikatat (të njohura si ADR), që lëshohen nga autoritetet e Kosovës, për shoferët dhe automjetet që bartin materie të rrezikshme.

Qeveria e Kosovës vendimin për masë reciprociteti ndaj Serbisë në këto produkte e kishte marrë më 21 mars të këtij viti. Ky vendim erdhi, pasi që autoritetet e Serbisë fillimisht, kishin refuzuar të njohin certifikatat e shoferëve dhe automjeteve kosovare që bartin materie të rrezikshme.

Ndërkohë, lidhur me këtë çështje të hënën janë zhvilluar bisedime në Vjenë ndërmjet Kosovës dhe Serbisë të ndërmjetësuara nga Bashkimi Evropian, por që kanë përfunduar pa rezultate.

Megjithatë, nga Dogana e Kosovës bëhet e ditur se bllokada që Kosova i ka vënë transportuesve të naftës nga Serbia nuk ndikon shumë, dhe është lehtë e zëvendësueshme

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...