Published On: 2 Shkurt, 2016

Të premten, 5 shkurt në Bibliotekën Kombëtare promovohet “Ëndrra e madhe” e Gani Mehmetajt

t Të premten me 5 shkurt 2016, në orën 12.00, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, do të promovohet libri më i ri i Gani Mehmetaj “Ëndrra e madhe, fletë të shkëputura ditari me portretin e Rugovës në dritëhijen e ngjarjeve dramatike 1981-2006”. Publicisti dhe shkrimtari Mehmetaj në këtë libër kujtimesh ka përshirë ngjarjet më dramatike tridhjetë vjeçare, duke u përqendruar në kthesat historike dhe personalitetet të cilat e shënuan pjesën e fundit të shekullit XX dhe fillimin e shekullit 21. Libri nis me kërcënimin (1979) që ua bëri politikanëve të Kosovës në Prishtinë, Josip Brozi, ish- kryetar i Jugosllavisë, duke i paralajmëruar për masat që do të merreshin ndaj atyre që “po bëjnë presion kundër serbëve”.

Vazhdon me arrestimet e vitit 1979, ndërsa përqendrohet në demonstratat e vitit 1981. Këtu nis fillimi i fundit të Jugosllavisë, por me mëdyshjet e përhershme: a duhej që shqiptarët ta merrnin barrën e rëndë të shkatërrimit të Jugosllavisë. Vitet e tetëdhjetë, sidomos shuarja e autonomisë dhe fillimi i konsolidimit të shqiptarëve me institucionet e tyre dhe me jetën politike, kulturore e publike, analizohet me një përkushtim të veçantë.

Ngjarjet dramatike në Kosovë, masakra e Reçakut, takimi i Rambujesë, bombardimet e NATO-s, çlirimi i vendit nga trupat angleze, amerikane e gjermane, ndriçohet nga një prizëm i veçantë. Vrasjeve politike, krimit të organizuar e shëmtive të pasluftës libri “Ëndrra e madhe” u jep hapësirë të konsiderueshëm. Për librin do të referon Dr. Femi Cakolli. Debati është i hapur. Shtëpia botuese Dardania press. Tel. 044 454 994

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...