Published On: 26 Janar, 2016

Të ngritet Komision hetimor parlamentar për spiunimin e Thaçit për Francën

 

Opozita, deputetë të LDK-së dhe madje vet të PDK-së duhet që sa më parë të reagojnë dhe të kërkojnë formimin e një Komisioni parlamentar për hetimin e bashkëpunimit të Hashim Thaçit me shërbimin sekret francez.

Sipas kodit të këtij shërbimi të shpjeguar nga ish shefi i këtij shërbimi Pjer Sirami, nuk mund të jesh pjesë e tij pa qenë në shërbim të Francës, pavarësisht se në çfarë projekti është angazhuar.

Po ashtu ajo që argumenton ish drejtori gjeneral i shërbimit sekret francez, Pierre Siramy, është se kush do që ka hyrë njëherë në atë shërbim ai më nuk mund të largohet prej tij, aq më pak që të funksionojë në detyra shtetërore kudo.

Ai duhet të hetohet edhe për marrëdhëniet dhe bashkëpunimin me Francën dhe rolin që kanë pasur në ndarjen e veriut.

Ish shefi i shërbimit sekret francez thotë se ‘nëse kemi influencë, atëherë arrijmë të ndikojmë’. Pra, është e qartë se nëpërmjet Thaçit ata kanë çuar para agjendat e tyre në dobi të diplomacisë franceze dhe në kundërshtim me interesat nacionale të shqiptarëve.

Ai qartëson edhe karakterin edhe rolin e Thaçit duke i përshkruar raportet e shërbimit me agjentin e tyre apo spiunin.

“Për funksionimin e shërbimeve të tilla, krijohen marrëdhënie besimi, por edhe presione dhe kërcënime, vetëm për ta arritur atë që dëshirojnë. Nga kjo metodë ata nuk tërhiqen asnjëherë”.

‘Gjithçka çfarë duhet të dijë agjenti, është se ekziston një dosje për të, me kaq mjafton’, thotë ish shefi i shërbimit sekret francez.

Pra, ai qartëson se për agjentin francez ka një dosje si parakusht për tu bërë agjent, pra edhe për Thaçin ekzistonte një e tillë. Pra, ai duhet të rrëfejë para komisionit hetimor edhe për këtë dosje.

“Aty ku ligji mbaron, aty fillon puna e shërbimit sekret. Rekrutohen agjentë të huaj, krijohen afërsi me personalitete politike, por edhe për interes të Francës, financojnë aksione ilegale”, theksohet në dokumentarin me protagonist ish shefin e shërbimit sekret të Francës, Pierre Siramy.

Oficeri i atëhershëm hulumtues për çështje të Ballkanit, njëherësh edhe mik i Hashim Thaçit gjatë luftës, Arnaud Danjean, thotë se trajtimi i shërbimit sekret më një personaliteti të fushës politike quhet para diplomaci. Shqiptari.eu

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Xhafer Leci thotë:

    Kam shkruar edhe unë për dyshimet se Hashim Thaçin, ka bashkëpunuar me njerëz të sigurimit sekret ushtarak të Francës, në dam të Kosovës…Dihen raportet dhe takimet në Bruksel të ushtrisë fraceze me ato të ushtrisë serbe, si dhe të diplomacisë Beograd Parisë. Hashimi si një njeriu i pa fije përvoje, nuk do mund ishte në këto funksioni cilat është edhe sot, pa ndihmen e sigurimeve të huaja…

    Përgjigjiuni
    Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...