Published On: 10 Shtator, 2016

Të nënshkruhet memorandum për të shpëtuar QKUK-në

Agim Vuniqi

Zyrtarët e Ministrisë së Shëndetësisë medeomos duhet të nënshkruajnë memorandum mirëkuptimi me zyrtarët e komunës së Prishtinës për të shpëtuar QKUK-në, dhe të kërkojnë ndihmë profesionale për të ngritur procesin e digjitalizimit administrativ. Është e pakuptueshme që stafi mjekësor, i infermierëve, dhe të tjerëve nuk komunikon nëpërmjet e-mailave dhe memo-ve për historinë e pacientëve, për diagnostikimin dhe diagnozën e tyre, barërat etj, të cilët janë të shtrirë në spital.
Cili është organizimi dhe ndërkomunikimi në mes të klinikave, nëse nuk e kanë administraten e digjitalizuar. Si është e mundur që nëpër klinika mjekët të mos kenë llaptope dhe të marrin shënime plotësuese nga intervistimi i pacientëve për të kaluarën gjenetike të sëmundjeve. Pra, mungesa dhe ndihma ndërmjet institucionale me prapavijë politike ka ndikuar keqas në degradimin e sistemit shëndetësorë. Mungesa e disiplinës në punë, dhe vështirësitë tjera organizative ndërmjet klinikave, mungesa e pajisjeve esenciale, mos mirëmbatja adekuate e pajisjeve të dhuruara nga donatorët, dhe mungesa e trajnimeve të kuadrit për operim të tyre dhe lëshuarja e certifikatave përcjellëse është një pikë uji në liqenin e tëra problemeve të grumbulluara në QKUK, pa llogaritur të gjitha abuzimet, vjedhjet, keqpërdorimet në fushen e tenderimeve…

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...