Published On: 30 Janar, 2016

Të ndalohet diskriminimi i shqiptarëve nga serbët në Kllokot, dhe servilëve shqiptarë

 

Sadat Fejza

 

Komuna e Kllokotit e udhëhequr nga kryetari serb Sreçko Spasiq dhe drejtori për Shëndetësi Mirosllav Stoliq e kanë uzurpuar këtë komunë, madje edhe me disa shqiptarë që punojnë për interesa personale  ose për një rrogë të majme, që e marrin aty, por që janë të zgjedhur nga komuniteti shqiptar i fshatit Mogillë dhe Kllokot. Këta shqiptarë nuk merren fare me hallet e shqiptarëve të këtyre fshatrave. Së pari në komunën e Kllokotit në shtëpinë e shëndetit që është aty, nuk është pranuar asnjë punëtor i komunitetit shqiptarë, pastaj të gjithë janë punësuar pa  konkurse dhe të gjithë janë të komunitetit serbë këtu është për të marrë masa të menjëhershme sepse  edhe ata që serbë, që punojnë aty janë të kualifikuar dhe janë njerëz që nuk i përkasin asaj lamie. Këta serb janë punësuar vetëm pse janë serbë, dhe marrin nga 2 paga, një prej Serbisë dhe një prej shtetit ‘të pasur’ të Kosovës. Gjithashtu në shkollën fillore të fshatit Kllokot, që quhet “Sfeti Savë”, që e ka një emër provokues, mësojnë vetëm nxënësit e minoritetit serbë, kurse nxënësit shqiptarë të fshatit Kllokot ju duhet që të udhëtojnë nga 4 kilometra, për ta vijuar mësimin në fshatin Pozhoran. Unë si qytetar kërkojë nga kryetari për komunitete dhe nënkryetari që është shqiptar, që të merren masa, sepse edhe disa shqiptarë që kanë punuar si punëtor të gjendjes civile i kanë larguar nga puna pa asnjë arsye. Unë kërkojë nga përfaqësuesit e fshatit Kllokot që punëtorët shqiptarë të kthehen në vendet e tyre të punës, ndërsa shkollë fillore të fshatit Kllokot ti ndërrohet  emri dhe ti zëvendësohet me një emër tjetër, si dhe nxënësit shqiptarë të kthehen dhe ta vijojnë mësimin në fshat-qytezë, dhe gjithashtu në shtëpinë e shëndetit në Kllokot të hapet konkurs për punëtorë të kualifikuar dhe që të kenë të drejtën edhe mjeket shqiptarë të konkurrojnë dhe të punësohen në këtë shtëpi shëndeti sepse banorët e fshatrave për rreth, iu duhet që ta kryejnë një shërbim shëndetësor të udhëtojnë nga 10 deri 15 kilometra deri në shtëpinë e shëndetit në viti, kurse shtëpi e shëndetit në Kllokot e kanë më së largu 2 deri 5 kilometra.

Nëse dojnë që të jetojnë në paqe atëherë kisha kërkuar që të hapen konkurse në të gjitha këto institucione publike dhe që të punësohen edhe shqiptarët, dhe ata shërbyes që punojnë në këtë komunë, që i përfaqësojnë  shqiptarët, le të mendojnë që duhet punuar ose le ta lëshojnë vendin e tyre të punës sepse ka mbaruar koha e komunizmit më.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...