Published On: 10 Prill, 2016

Të kujtosh eksodin biblik, nëpërmjet armiqve serb dhe miqve të botës

Në kuadër të 17 e 18 vjetorit tëshpernguljes e dëbimit të shqiptarëve prej trojeve të tyre në vitet 1998-1999, në Tropojë e Kukës, dhe për ta kujtuar që të mos harrohet ajo tragjedi, sot, gazetarja e njohur e Televizionit Ora Neës Etelina Nikolla-Lluka më ftoi në studio dhe biseduam perciptazi për ato kohë e për librin “Shpërngula e Shqiptarëve” e Vaso Çubrilloviqit, për librin “Shqiptarët e fuqitë e mëdha” të ish-kryeministrit serb Vlladan Gjorgjeviq, për librin e mikut të çmuar të shqiptarëve ushtarakun serb Kosta Novakoviq, “Katër muaj nëpër Shqipërinë e mesme, për librin e kryemikut të shqiptarëve, nobelistit të paqes, senatorit të Francës, ish sekretarit të caktimit të kufijve të Shqipërisë D’Estournelles de Constant me titull “Unë i kam shumë borxh Shqipërisë, për librin “Shqipëria” në 1921 të humanistit të madh Justin Godart.
E falënderoj përzemërsisht gazetaren Etelina Nikolla-Lluka, siç falenderova dhe falenderoj financuesin e ketyre librave Flamur Lutfi Hoxha, përkthyesin Mirdash Shehu, mikun tim Izet Durakun. Rexhep Shahu

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...